Decernarea premiilor „TIMPUL” – concurs pentru seniori

În 21 octombrie 2021- a avut loc mult aşteptata festivitate de premiere a primei ediţii a Concursului de Creaţie Literară „TIMPUL” destinat seniorilor bucureşteni.

A fost primul și cel mai de succes proiect al parteneriatului: Centrul pentru Seniori al Municipiului, Primăria Capitalei și Biblioteca Metropolitană București și iată că, după 4 luni de concurs (1 aprilie-31 iulie) și încă 1 lună de deliberări ale membrilor juriului, am marcat acest moment cu laureații și finaliștii concursului.

La concurs au participat inițial, aproape 50 de seniori, care au trimis peste 320 de creații literare, proză și poezie.

Obiectivul nostru și menirea concursului de creație literară au fost acelea de a-i descoperi pe cei mai talentați seniori ai Capitalei, scriitori și poeți, și se pare că am reușit!” a spus Alexandra Dobre – Director General CSMB.

„Ne bucurăm că v-am dat posibilitatea de a vă afirma și de a vă depăși inconvenientele generate de situația pandemică din nou actuală, seniorii confruntându-se în general cu izolarea, lipsa de comunicare și cu singurătatea. Iată de ce vă încurajăm să scrieți, să dați frâu liber imaginației sau să ne dezvăluiți și să scoateți la iveală creațiile literare, pentru că dumneavoastră trebuie să fiţi exemple şi să împărtășiți tinerei generații dragostea față de literatură și poezie!”, a adăugat prezentatoarea evenimentului cultural – Oana Georgescu (scriitor, jurnalist, inspector de specialitate la Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti – Biroul de Marketing și Relații cu Publicul).

Gazdă primitoare a fost Ramona Mezei – Manager la Biblioteca Municipiului București,  care, împreună cu Alexandra Dobre au înmânat premiile laureaţilor.

Din juriu au făcut parte:
– actorii Alexandru Arşinel și Alexandra Velniciuc.
– Rodica Elena Lupu, poetă, prozatoare, textieră, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UCMR. respectiv #BMB şi #CSMB
– Oana Georgescu şi Virginia Elena David, reprezentantele Bibliotecii Metropolitane București și Consiliul Seniorilor din Municipiul București

Laureații primei ediții a Concursului de Creaţie Literară „TIMPUL”, 2021

Secțiunea PROZĂ:

Categoria Textele de graniță (memorii și amintiri):
* Locul I – RAFILA MANIU, cu 38,5 puncte
* Locul II – GABRIELA STANCIU PĂSĂRIN, cu  37,5 puncte
* Locul III – LIANA DUPONT, CONRAD DEBERTH, MIRELA MAIANA MLADIN
Categoria Ficțiune (nuvelă)
* Locul I – GABRIELA STANCIU PĂSĂRIN cu 40 puncte
* Locul II – VALERIU PASENCU cu 37,5 puncte
* Locul III – EUGENIA DUȚĂ cu 37puncte
Categoria Non ficțiune (eseu)
* Locul I – GABRIEL GRIGORESCU, cu  37 puncte
* Locul II – HORIA CRIOS, cu 36,5 puncte
* Locul III – MARILENA CARAGHIAUR cu 36 puncte

 Secțiunea POEZIE

  * Locul I – MARIA FILIPOIU, cu  48,5 puncte
* Locul II – EUGENIA DUȚĂ şi CRISTINA FIRA cu 46,5puncte
* Locul III – LIANA DUPONT cu 46 puncte

Lucrările laureaţilor vor fi publicate în volumul „Antologie de creaţii literare”, din seria „Literatura fără vârstă”, care va apărea deocamdată în varianta online, sub egida Editurii Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

Organizatorii au pregătit două momente artistice speciale: recital de Horațiu Boșca – bibliotecar la Mediateca Bibliotecii Metropolitane București, solist vocal de excepție, talentat trompetist, absolvent al Academiei de Muzică  „Gheorghe Dima” din Cluj şi fost membru în „Horia Brenciu Orchestra” și recital poetic de Doinei Ghiţescu – actrița care a recitat o poezie a laureatei Eugenia Duță.

Comments

comments

One thought on “Decernarea premiilor „TIMPUL” – concurs pentru seniori

 • 23 octombrie 2021 la 18:09
  Permalink

  Mulțumiri redactorilor pentru publicare!
  Cu stimă și recunoștință,
  Maria Filipoiu
  23.10.2021

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.