Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Decizii şi evenimente cu impact economic, analizate la Interes general

Publicat: luni, 27 ianuarie 2014

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR şi Siminel Andrei, director general al New Century Holdings România sunt invitaţii lui Sorin Burtea, în emisiunea Interes general, de marţi, 28 ianuarie, ora 18.50.

 

Economia dă semne de revigorare! Nu întâmplător Banca Mondială a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru România, la 2,5% în 2014 şi 2,7% la Produsul Intern Brut, anul viitor. Exporturile au înregistrat avansuri constante, iar gradul mare de absorbţie a fondurilor comunitare destinate agriculturii, pe fondul unui an de excepţie datorită condiţiilor climaterice, au dus România la una dintre cele mai mari creştere din Europa.

Presiunea Băncii Centrale de a diminua creditarea în valută şi a încuraja împrumuturile în monedă naţională a început să aibă efecte. Pentru prima dată după 1989, dobânzile la lei au ajuns la nivelul celor în valută, o tendinţă bună pentru accesul la finanţare. După prăbuşirea din recesiune, investiţiile străine directe au intrat pe plus la sfârşitul anului trecut. Această conjunctură, alături de programele guvernamentale pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pot impulsiona afacerile şi crearea locurilor de muncă.

În ceea ce priveşte semnalele din economia mondială, acestea sunt pozitive. Stale Unite ale Americii au obţinut o creştere importantă, iar Uniunea Europeană a înregistrat pentru prima dată de la declanşarea crizei, scăderea datoriilor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina https://www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Cereţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii utile şi extrageri de premii.

Emisiunea se difuzează în direct la TVR 1, TVR Internaţional, este retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR şi poate fi urmărită online, pe TVR+.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22673

Publicat de la data ian. 27 2014. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 22:50
 

ENE
Senin
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

E
Parţial însorit
33°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.742 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team