Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Deciziile Parlamentului European din 2014

Publicat: marți, 07 ianuarie 2014

În 2014 vor intra în vigoare legi importante privind protecția consumatorilor, drepturile de proprietate intelectuală și protecția mediului înconjurător, deșeurile electrice și brevetele europene. Urmează să fie adoptate și reguli privind uniunea bancară a UE și libera circulație a muncitorilor.

Drepturile de proprietate intelectuală vor fi consolidate prin controlarea la frontieră a mai multor încălcări potențiale și prin introducerea unor reguli noi privind jurisdicția tribunalelor și recunoașterea deciziilor judecătorești (din ianuarie).

 

Corpul voluntar european de ajutor umanitar și-a încheiat faza pilot, iar în următorii șapte ani va crea oportunități pentru 10.000 de persoane care doresc să lucreze ca voluntari în operațiuni umanitare în întreaga lume.

Peste patru milioane de tineri europeni vor putea studia în străinătate cu noul program Erasmus+, care beneficiază de un fond de 14 miliarde de euro pe perioada 2014-2020.

În februarie vor intra în vigoare reguli care cer ca uscătoarele de rufe să fie mai ecologice. Din noiembrie, reguli europene vor asigura o mai bună gestionare a deșeurilor electrice și electronice.

Se sfârșește era termometrelor și a altor dispozitive de măsurare cu mercur, prin extinderea domeniului de aplicare a regulamentului REACH privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice.

Informarea consumatorilor se va ameliora odată cu intrarea în vigoare a noilor norme privind etichetarea: alimentele procesate trebuie să prezinte informații nutriționale, pe carnea neprocesată trebuie să se specifice locul de origine, iar pe etichete trebuie să se regăsească printre ingrediente și alergenii, precum alunele sau laptele.

Alte reguli ce vor intra în vigoare în 2014 vizează mecanismul unic de rezoluție pentru instituțiile de credit și firmele de investiții, garanțiile de garantare a depozitelor și facilitarea libertății de circulație a muncitorilor în UE.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=75900

Publicat de la data ian. 7 2014. Categorii ALEGERI EUROPARLAMENTARE, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 septembrie 2019, 20:20
 

VSV
Soare
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 24%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:02
Apus: 19:14
Prognoza 23 septembrie 2019
Zi
 

S
Parţial însorit
25°C
Vânt: 0 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Noros
14°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.807 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team