Deciziile Parlamentului European din 2014

În 2014 vor intra în vigoare legi importante privind protecția consumatorilor, drepturile de proprietate intelectuală și protecția mediului înconjurător, deșeurile electrice și brevetele europene. Urmează să fie adoptate și reguli privind uniunea bancară a UE și libera circulație a muncitorilor.

Drepturile de proprietate intelectuală vor fi consolidate prin controlarea la frontieră a mai multor încălcări potențiale și prin introducerea unor reguli noi privind jurisdicția tribunalelor și recunoașterea deciziilor judecătorești (din ianuarie).

 

Corpul voluntar european de ajutor umanitar și-a încheiat faza pilot, iar în următorii șapte ani va crea oportunități pentru 10.000 de persoane care doresc să lucreze ca voluntari în operațiuni umanitare în întreaga lume.

Peste patru milioane de tineri europeni vor putea studia în străinătate cu noul program Erasmus+, care beneficiază de un fond de 14 miliarde de euro pe perioada 2014-2020.

În februarie vor intra în vigoare reguli care cer ca uscătoarele de rufe să fie mai ecologice. Din noiembrie, reguli europene vor asigura o mai bună gestionare a deșeurilor electrice și electronice.

Se sfârșește era termometrelor și a altor dispozitive de măsurare cu mercur, prin extinderea domeniului de aplicare a regulamentului REACH privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice.

Informarea consumatorilor se va ameliora odată cu intrarea în vigoare a noilor norme privind etichetarea: alimentele procesate trebuie să prezinte informații nutriționale, pe carnea neprocesată trebuie să se specifice locul de origine, iar pe etichete trebuie să se regăsească printre ingrediente și alergenii, precum alunele sau laptele.

Alte reguli ce vor intra în vigoare în 2014 vizează mecanismul unic de rezoluție pentru instituțiile de credit și firmele de investiții, garanțiile de garantare a depozitelor și facilitarea libertății de circulație a muncitorilor în UE.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.