Declarație de intenție privind agricultura ecologică în cadrul Romanian Organic Forum

Asociația Interprofesională Bio România și Federația Națională a Agriculturii Biologice din Franța (FNAB) au semnat ieri, 31 octombrie, o declarație de intenție privind agricultura ecologică în cadrul celei de-a 5-a ediții a Romanian Organic Forum. Declarația are ca scop schimbul de experiență și de bune practici între cele două organizații semnatare și participarea reciprocă la târguri și acțiuni de promovare specifice.
Asociația Bio România a organizat în parteneriat cu Romexpo Salonul Eco Agricultura, deschis pe întreaga perioadă a târgului INDAGRA 2013. Cu o puternică latură internațională și în parteneriat cu Carrefour România, anul acesta Salonul numără peste 50 de expozanți, desfășurându-se pe o suprafață de peste 400 metri pătrați.
Micii fermieri bio au fost și ei prezenți în număr mare în acest an în cadrul Salonului Eco Agricultura, aducând produse alimentare variate, certificate ecologic. Produsele membrilor Asociaţiei Bio România sunt listate, începând cu data de 30 octombrie, în toate cele 24 de hipermarketuri „Carrefour” din țară, urmând ca în perioada următoare acestea să fie făcute disponibile în cât mai multe magazine de tip Market.
„Proiectul cu Asociația Bio România se încadrează perfect în axa strategică a Carrefour România de a dezvolta producția și economia națională. Este foarte important pentru noi că lucrăm astfel în mod direct cu producatori și procesatori de la sate, în condițiile în care 46% din populația României trăiește în mediu rural. Acest parteneriat este cu atât mai avantajos pentru România deoarece prin el sprijinim nu doar economia locală și comunitățile de la sate, dar oferim, în același timp, alimente sănătoase pentru consumatori și contribuim la protecția mediului.” a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România.
Salonul Eco Agricultura a fost deschis miercuri, 30 octombrie 2013.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.