Demografia schimbă calculele… militare

Coreea de Sud a planificat să-şi reducă numărul trupelor la 500.000 până în 2022, ca parte a eforturilor de a aborda o schimbare demografică, a anunţat miercuri Ministerul Economiei şi Finanţelor, citat de agenţia Xinhua.

Ministerul a declarat într-un comunicat că numărul soldaţilor va fi redus la aproximativ 500.000 până în 2022 în cadrul pregătirilor pentru schimbările din războiul modern şi ţinând cont de numărul scăzut al celor capabili să servească în armată.

Potrivit Cărţii albe de apărare din 2018, ţara avea 599.000 de militari.

Numărul celor capabili să se înroleze în armată este prognozat să scadă la 225.000 în 2025, înainte de a se reduce la 161.000 în 2038. Cifra era de 360.000 în 2016, potrivit unui raport al agenţiei de presă Yonhap.

În locul reducerii trupelor, armata a planificat să se concentreze pe o strategie bazată pe ştiinţă şi tehnologie folosind drone armate, sateliţi de recunoaştere şi aeronave fără pilot.

Această măsură intervine pe fondul schimbării demografice în curs, cauzată de îmbătrânirea populaţiei şi rata scăzută a natalităţii.

Rata totală de fertilitate, reprezentând numărul mediu de copii pe care i-ar naşte o femeie în timpul vieţii, a atins un nivel scăzut record de 0,98 în 2018, mai mic decât cel de 2,1 necesar pentru a menţine populaţia actuală a ţării de 51 milioane de locuitori.

Se estimează că populaţia ţării se va reduce la 39 de milioane în 2067, potrivit Statistics Korea.

Între timp, Ministerul a declarat că va revizui măsurile pentru a face ca sud-coreenii naturalizaţi să fie supuşi serviciului militar obligatoriu. În prezent, sud-coreenii naturalizaţi pot servi în armată doar dacă doresc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.