Deputatul PSD Răzvan Rotaru lansează campania „Să ne aducem tinerii acasă”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că a început în județul Botoșani campania „Să ne aducem tinerii acasă” pentru accesarea programului „Diaspora Start-up” care va avea două perioade de înscriere, 10 mai-28 iunie, respectiv, 10 iulie-15 august.

Conform programului, persoanele care înființează o firmă nouă prin „Diaspora Start-up”, vor avea acces la o finanțare de până la 40.000 euro, conform regulilor instituite prin schema de minimis.

În perioada următoare mă voi deplasa prin județ pentru a promova acest program și pentru a organiza dezbateri și întâlniri cu familiile botoșănenilor plecați la muncă în străinătate, pentru a le da detalii și informații în această privință. Trebuie să facem ceva și pentru a-i convinge pe tinerii plecați să revină acasă. Programul Diaspora Start-up este o soluție care le oferă tinerilor plecați sprijinul necesar pentru a începe o afacere acasă, în România. Mult timp România a mizat pe salariile mici pentru a-i atrage pe investitori. A fost o strategie greșită. Mulți dintre tineri au plecat la muncă în străinătate, iar județul Botoșani a fost unul dintre cele mai afectate județe din țară. Pentru a opri plecarea tinerilor, Guvernul PSD a majorat salariul minim și veniturile medicilor și profesorilor și a altor categorii de bugetari, însă acest lucru nu este suficient”, a declarat Răzvan Rotaru.

Deputatul social-democrat botoșănean a solicitat prin mai multe interpelări adresate Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni inițierea unor campanii publice de comunicare privind detaliile programului „Diaspora Start-up”, dar și a altor proiecte care urmează să fie lansate în curând, în rândul persoanelor din județele care au membrii din familie, plecați la muncă în străinătate.

În urma întâlnirilor și dezbaterilor pe care le-am avut cu mai multe familii din județul Botoșani care au rude plecate să muncească în alte state din Europa, am constatat că nu sunt informate și nu au aflat de acest program, cu toate că a fost realizat un site dedicat acestui proiect, unde sunt prezentate detaliile legate de calendarul, modul de finanțare și activitățile eligibile. De aceea, consider că prin realizarea unui protocol comun între cele trei ministere de resort, se poate concepe și promova o campanie integrată de comunicare până la momentul deschiderii celor două apeluri pentru depunerea cererilor de finanțare. Programul reprezintă o mare oportunitate pentru românii din afara granițelor și pentru cei reîntorși recent, prin deschiderea unei afaceri în România”, a explicat parlamentarul PSD.

Răzvan Rotaru va participa și la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă care va avea loc pe 20 aprilie în municipiul Botoșani, unde va prezenta materiale informative și va oferi detalii cu privie la condițiile de accesare a programului „Diaspora Start-up”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.