Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Derbedeul şi nedemnul! – Alexandru RUŞI

Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

După ce ai văzut, ai mai citit cele scrise în presa tabloidă şi de can-can, după ce sentimentul de dispreţ s-a mai estompat, nervii care te-au încercat au mai slăbit sau simţi că te-ai liniştit, încerci să înţelegi ce anume i-a determinat pe cei implicaţi în conflict să facă ceea ce au făcut.

Secvenţa este de o simplitate absolută care, pe undeva frizează absurdul. Un magazin, ca multe altele, mărfuri de tot felul şi cumpărători diferiţi. Ca atitudine, instrucţie socială şi obiceiuri gata-gata în orice moment să le exteriorizeze.

La rândul de la casă unde oamenii aşteaptă să achite bunurile cumpărate vin două femei care, dovedind dispreţ total faţă de disciplina rândului, se împing şi ocupă primul loc. Reacţia celor două persoane, tatăl şi fiică, a fost pe deplin întemeiată. Nu ştiu dacă discursul sau cuvintele adresate celor două nesimţite au fost ori nu de natură a le jigni, cert este că reacţia acestora a fost una violentă, prin folosirea injuriilor de “la gura cortului” pentru ca, mai apoi, totul să degenereze în secvenţe de violenţă fizică.

De “admirat” opinia colectivă, care a tăcut şi a privit, aşteptînd finalul acestui moment de încleştare. Cele două “doamne” mahalagioaice de profesie au plecat pentru a reveni cu forţe proaspete, adică ăl bătrîn şi fratele, derbedeu şi scandalagiu! Din acest moment, cei agresaţi au fost mitraliaţi cu vorbe, lovituri de pumn şi palme şi, pentru a dovedi că-i un macho, individul apărător al onoarei celor două muieri a scos pistolul din dotare – orice golan, orice individ stăpînit de bucuria de a face rău are în dotare, cel puţin un pistol cu bile sau gaz şi, de la mică distanţă a tras în tatăl şi fiica acestuia.

Victimele au suferit răni penetrante, fata a fost cea mai afectată, ochiul stîng fiindu-i compromis. Daniela Borz, victima acestui act sălbatec, îşi plînge soarta, este profund şi iremediabil afectată de nenorocirea care s-a abătut asupra ei, şi efectiv nu-şi poate explica cum anume s-a ajuns la un astfel de deznodămînt al cărui punct de pornire a fost un fapt de viaţă nenorocit şi exploziv datorat animalităţii clanului Chiriţă din Militari. Ce cruntă este, uneori, viaţa. Întâmplarea în sine ţine de puterea exemplificativă a expresiei “ a fi la locul nepotrivit, la ora nepotrivită”! Actul de agresiune a fost iniţiat de cele două muieri care s-au simţit, vezi Doamne, vexate de observaţiile tatălui fetei. Evident, starea de arest a celor trei membria ai Chiriţeştilor a fost o măsură mai mult decît necesară. Ticălosul înarmat a trimis vorbă victimei că este gata să ofere despăgubiri pentru a-şi netezi astfel drumul spre libertate. Daniela a refuzat categoric şi-a declarat intenţia de a aştepta hotărîrea justiţiei, scopul ei fiind acela de a vedea derbedeii trimişi după gratii potrivit hotărârii de condamnare.

Dincolo de această dramă, un aspect deosebit care a dat o turnură de-a dreptul dramatică ori a accentuat suferinţa tinerei, a fost actul de o laşitate ieşită din comun al celui care pînă la întîmplarea finalizată cu pierderea ochiului stîng era iubitul tinerei. Nenorocitul acesta, care nu merită a se numi om, nu merită a se numi iubit, a părăsit-o pe Daniela imediat ce a aflat că a orbit. Disperarea tinerei este pe deplin justificată. Şi, totuşi, dragă Daniela, un fapt dur de viaţă a demonstrat că tu ai greşit necunoscîndu-l bine, foarte bine, în profunzimea caracterului pe cel căruia i-ai oferit inima ta!

O să-l bată Dumnezeu, fată dragă, atunci cînd i-o fi lumea mai dragă şi ar avea nevoie de un umăr pe care să se sprijine. Tu vei recupera. Încet şi sigur! Ai de partea ta tinereţea, dragostea familiei tale, a celor care, chiar necunoscîndu-te personal, te apreciază şi se roagă pentru sănătatea ta!

Curaj, adu-ţi aminte de Scarlett O’Hara: “În fond şi mâine este o zi!” care aduce, va aduce soare şi bucurie pentru tine şi toţi ai tăi! Fii tare, dovedeşte inclusiv nemernicului care te-a părăsit, că nu ai abdicat de la ţelurile tale, că vei ajunge acolo unde doreşti şi meriţi!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19717

Publicat de la data dec. 11 2013. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 8:08
 

NNE
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.806 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team