Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Descoperă și redescoperă traseele din Masivul Parâng cu Ștafeta Munților

Publicat: miercuri, 23 august 2017

În perioada 1-3 septembrie  2017 Asociația schi turism montan Pro-Parâng va organiza în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților” etapa a VII-a și ultima din  acest an competițional.

Locul de desfășurare este masivul Parâng unde sunt așteptați toți cei care doresc să redescopere frumusețile țării noastre prin turism, sport și ecologie.

Tabăra va fi organizată la Cabana Groapa Seacă, amplasată la 18 km de municipiul Petroșani pe DN7A.

Ziua de vineri 1 septembrie este dedicată primirii și cazării concurenților, înscrierea echipelor în concurs, iar la finalul zilei ședința tehnică care va prezenta în detaliu modul de desfășurare a probelor.

După traseul lacuri din ediția trecută le propunem participanților ca anul acesta să parcurgă un traseu pe care să poată admira toată creasta masivului Parâng cu principalele vârfuri: Lacul Găuri și formațiunile calcaroase din căldare, vârfurile: Găuri, Coasta lui Rus, Piatra Tăiată; acestea fiind doar câteva puncte de pe traseul ce va fi parcurs în proba regină a competiției: raidul montan (drumeția).

Proba de orientare turistică se va desfășura pe hartă, traseul va fi de circa 1,8 km și va fi parcurs de întreaga echipă.

Ziua de sâmbătă  2 septembrie se va încheia cu proba culturală la foc de tabără unde cei mici și cei mari îi vor încânta pe cei sosiți la eveniment cu muzica folk, poezii, piese de teatru și momente umoristice, unde se va râde și se va cânta până dimineața.

Competiția se adresează tuturor iubitorilor de drumeție, cluburilor și asociațiilor de turism și ecologie din țară, afiliate sau neafiliate la Campionatul Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților”, dar și  iubitorilor de munte și drumeție care doresc să participe și se pot organiza în echipe de trei persoane.

Evenimentul este susținut de: SC Adarco Invest Srl, Primăria Municipiului Petroșani, Electro-Promex Invest, Dechatlon Târgu Jiu, Costi Mari Impex, Cabana ,,Groapa Seacă”, Trans Lauran SRL, INFO 98, Barul ,,La Bănița”, Madison Trans, Salvamont Petroșani, Marketing România.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați www.stafetamuntilor.ro sau www.proparang.ro.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84548

Publicat de la data aug. 23 2017. Categorii EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 16:06
 

VSV
Predominant înnourat
13°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Predominant senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 249.205 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team