Descurajarea migrației nu mai așteaptă consensul UE

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, s-a întâlnit cu omologul său maltez Evarist Bartolo la Valletta, pentru a discuta despre politica migrației și situația din Libia, miniștrii fiind de acord că aceștia nu ar trebui să aștepte o politică de azil comună la nivelul Uniunii Europene.

Este inutil să recurgem la soluții care au eșuat deja. Trebuie să privim dincolo de relocare”, a spus ministrul de externe al Maltei. Între timp, Schallenberg a spus că, deși există elemente importante în pachetul privind migrația UE, „nu ar trebui să așteptăm consensul”.

Ambele țări se uită cu interes spre Libia – pe de o parte, afirmă să-I audă cine trebuie că poporul libian trebuie sprijinit pentru asigurarea păcii, pe de altă parte, Malta caută modalități de a colabora cu autoritățile libiene pentru a opri fluxurile migratorii către Europa.

Austria a încercat încontinuu, în ultima perioadă, să încheie alianțe cu privire la descurajarea migrației. După ce a luat partea Danemarcei în legătură cu controversata sa lege a migrației, ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, s-a întâlnit și cu omologul grec pentru a găsi o linie comună privind fenomenul.

Așadar, consensul, unanimitatea, cotele și măsurile de tot felul pe care le încearcă Uniunea Europeană par depășite, iar statele direct interesate își croiesc prin alianțe conjuncturale sistemele de protecție pe care le consideră necesare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.