Despre ce spatiu Schengen vorbim, Herr Junker?

Jean Claude Junker, clovnul stangist cu apucaturi bahice din fruntea Comisiei Europene, continua cu declaratiile aiuritoare… Ultima a fost debitata mai deunazi – la scurt timp dupa ce a scos-o din putul colmatat al gandirii pe cea cu scaderea prevalentei limbii engleze in Europa… – cand a tinut sa ne asigure pe noi romanii, ca va face totul pentru ca Romania sa adere la spatiul Schengen. Extraordinar, am putea spune.

I-auzi, ce minunatie!

Romania a investit enorm, dupa sum stim, in ultimii ani pentru securizarea granitelor sale, tocmai in perspectiva aderarii la spatiul Schengen. Cu vadit entuziasm si autentica disciplina, Romania a modernizat, a dotat, a finantat – din fonduri proprii si din fonduri europene – securizarea. In ciuda acestui fapt, tot felul de lideri europeni ne-au pus bete in roate, sustinand ca un exod post-aderare al romanilor la spatiul securizat extern dar liber intern in ceea ce priveste circulatia cetatenilor europeni nu ar fi de dorit. Motivele invocate atunci? Coruptia din Romania – pe buna dreptate, dar si eventuale dezechilibre pe piata muncii, impovararea sistemului de protectie sociala al tarilor care s-au opus si se opun aderarii tarii noastre, chestiuni de incompatibilitate culturala (!), rostite soptit sau vocal, elegant sau brutal, insuficienta securizare a granitelor Romaniei etc. etc. etc.

Si, ce sa vezi? Exact cand ne dadeam noi de ceasul mortii si al frustrarii ca nu suntem primiti in paradisul Schengen, taman cand DNA facea si face ravagii si progrese fara precedent in domeniul luptei impotriva coruptiei, aceleasi elite bruxelleze in frunte cu dna Merkel au facut praf spatiul cu pricina si au aruncat la gunoi toate regulile si conduitiile lui de securitate/aderare, permitand sa intre in Europa sute de mii de migranti ilegali din Orientul Mijlociu, printre care – asa cum arata inclusiv rapoarte ale serviciilor secrete germane – s-au inflitrat si se infiltreaza sute si mii de teroristi. Teroristi care potenteaza desecurizarea vietii cetatenilor europeni. Nu s-a mai tinut cont de absolut nici un fel de reguli si guvernante si s-a aruncat, de facto, la gunoi intreaga constructie gandita initial, atat sa fluidizeze miscarea cetatenilor europeni in interiorul UE dar si sa securizeze granitele externe ale Uniunii.

Iar acum, domnul Junker ne promite ca ne va permite sa aderam la Schengen. Really? Ma intreb, oare, la care Schengen s-o referi etern-bine-dispusul Junker? La cel in care Romania ar fi trebuit sa intre inca din 2011? La cel in care au intrat fara nici un fel de probleme apoi, peste 1.000.000 de migranti musulmani, aruncand intr-un derizoriu absolut orice discutie logica despre „criterii de aderare”, in conditiile in care migrantii sunt lasati „sa adere” fara nici un fel de responsabilitate sau de respectare a vreunei constrangeri reale?

Asadar, despre care spatiu Schengen vorbim, Herr Junker?

Dan Uncu

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.