Destinația verii: A X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!

Peste 400 de artiști internaționali vin între 13 iulie și 5 august la București pentru a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.Intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului”, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București se numără astfel printre cele mai de amploare evenimente din anul Centenarului cu patru weekenduri ce cuprind peste 40 de spectacole din 11 țări participante și zeci de reprezentații în zone cheie din București.

Intrarea este liberă.
DETALII

PROGRAM WEEKEND 1

#paradă #trupemobile #atelierepentrucopii #spectacolenocturne

13, 14, 15 iulie | Piața Universității, Piața George Enescu, Centrul Istoric, Parcul Cișmigiu, Piața Revoluției

Cu un program mai eclectic și mai dinamic ca niciodată, ediția aniversară a festivalului celebrează în 2018 zece ani de existență, dar și Centenarul Marii Uniri cu cea mai mare selecție de producții românești de până acum.
DETALII
HIGHLIGHT-urile ediției
SONICS IN WISH (Italia)

#spectacolfix #premieră #acrobațiiaeriene

Sâmbătă, 14 iulie | 21:15 – 22:05 | Piața George Enescu

body_placeholder_650px.png
Cea mai nouă producție a companiei Sonics prezintă un spectacol palpitant de acrobație aeriană realizat pe o scenă răsturnată și suspendată la zeci de metri deasupra mulțimii. Sonics in Wish a fost creat în 2017 pentru legendara sărbătoare Santa Rosalia din Palermo. Pe o scenă circulară cu diametrul de 10 metri, artiștii italieni dau viață unei succesiuni de acrobații aeriene la trapez și frânghii elastice într-un joc de dans și lumini care animă peisajul nocturn al orașului.
DETALII

PARADA B-FIT in the Street!

#artiștipecatalige #dansatoarecabaret #stegari #toboșari #circari

Sâmbătă, 14 iulie | 22:05 – 22:35| Piața George Enescu – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Parcul Cișmigiu

body_placeholder_650px.png
Parada începe imediat după finalul spectacolului Sonics in Wish, din Piața George Enescu, parcurge un traseu pe Calea Victoriei, bulevardul Regina Elisabeta și se oprește în Parcul Cișmigiu. La parada primului weekend B-FIT in the Street!, participă bufoni, circari, acrobați, toboșari, dansatoare de cabaret, artiști pe catalige și stegari din Slovacia, Spania, Franța și Italia.

WATER FOOLS (Franța)

#spectacolnocturn #spectacolpeapă

Sâmbătă, 14 iulie | 22:35 – 23:20 | Parcul Cișmigiu – Lac

body_placeholder_650px.png
„Dacă Lewis Carroll ar fi transpus viziunea sa în teatrul stradal și ar fi făcut echipă cu Salvador Dali și Hieronymus Bosch, atunci ar fi inventat Water Fools, un spectacol straniu, oniric, plutitor, creat de compania franceză Ilotopie. Este o frumoasă versiune a iadului.” The Guardian
DETALII
0

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.