DEZBATERE: Politici publice în domeniul educației și în domeniul serviciilor de incluziune

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel, în colaborare cu Asociația Română de Literație și Fundația Alături de Voi organizează în data de 26 noiembrie 2018  conferința regională cu tematică referitoare la politici publice în educație și servicii de incluzine.

Acest nou proiect inițiat de către Asociația “Ține de Noi” are ca obiectiv punerea bazelor unei comunități a specialiștilor în politici publice din domeniul educațional, experți independenți care să contribuie la eventuale viitoare strategii de dezvoltare și reformă a sistemului de învățământ din România.

Programul include cursuri de analiză a politicilor publice, o serie de studii de caz în domeniul educației, analiza datelor, strategii de implementare a politicilor publice și statistici referitoare la performanțe, întâlniri cu lideri politici referitoare în care se vor purta discuții pe tema educației. Seminarul va avea și o importantă componentă practică; participanții vor avea o implicare activă, cu furnizarea de feedback, exerciții de grup și exerciții individuale.

Program:
Moderator: Liliana Romaniuc
13:30 – 14:00 – Înregistrarea participanților
14:00 – 15:00 –  Răzvan Orășanu, Președinte Asociația “Ține de Noi”
15:00 – 15:25 –  Liliana Romaniuc, Președinte Asociația Română de Literație (moderator)
15:25 – 15:50 –  Angela Achiței, Președinte Fundația Alături de Voi (intervenient)
15:50 – 16:15 – Oana Ganea, reprezentant al Programului Fiecare Copil În Grădiniță
16:15 – 17:00 –  Exerciții practice
17:00 – 17:30 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

CUI SE ADRESEAZĂ CONFERINȚA?

Programul de training propus se adresează directorilor de unități școlare, inspectorilor școlari, profesorilor, personalului didactic auxiliar, studenților care vor îmbrățișa cariera didactică, mediul ONG, reprezentanții elevilor și studenților.
Înregistrările se fac la adresa: office@tinedenoi.ro

Participarea este gratuită

Evenimentul va avea loc la Sediul Fundației Alături de Voi din str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud. Iași, în data de 26 noiembrie 2018, întervalul 14:00 – 17:00.
Asociația “Ține de Noi” este o organizație nouă care își propune să creeze comunități active în domeniul politicilor publice economice, educaționale și în domeniul energiei și constituirea unui spațiu de dezbatere în societate legat de problemele guvernării României. Obiectivul principal este de a crea în cadrul acestei organizații un adevarat laborator de idei orientate spre societate, care pot constitui nucleul viitoarelor politici publice și pot acționa ca un promotor al valorilor democratice și euro – atlantice.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.