Dezlegarea lui reprezintă visul oricărui pasionat, dar ce știm despre el? REBUSUL…

Rebusul (cuvintele încrucișate), unul dintre cele mai populare jocuri de cuvinte din lume, a fost creat de jurnalistul Arthur Wynne în 1913. Într-o zi, editorul publicației la care Wynne lucra i-a cerut acestuia să vină cu o idee originală pentru secțiunea jocuri a ediției de duminică. Ziaristul și-a adus aminte de un joc din copilăria sa în care niște de cuvinte date trebuiau aranjate în așa fel încât să poată fi citite atât pe orizontal, cât și pe vertical.

Wynne a creat un careu mai mare și mai complex și, în loc să ofere cuvintele, a dat numai indicii pentru găsirea acestora. Cuvintele încrucișate ale lui Wynne au apărut prima dată în ediția din 21 decembrie 1913 a ziarului New York World. Avea forma hexagonală, fără pătrățele înnegrite și cu indicii simple. În cel mai scurt timp, ideea a fost preluată și de alte ziare și reviste. London Times a publicat primul său joc de cuvinte încrucișate în 1930.

Cu trecerea timpului, rebusul a renunțat la simplitatea inițială, definițiile, din ce în ce mai grele, incluzând jocuri de cuvinte sau mai multe răspunsuri posibile. Foarte apreciate de ‘dezlegători’ sunt și careurile tematice.

Inspirate din rebusuri, mai târziu au apărut integramele.

Sursa: AGERPRES

Foto: rebus nicolae oanaPinterest

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.