Diferențele dintre noul pachet de bază și o asigurare privată de sănătate cu acoperire internațională

Cele mai recente declarații oficiale arată că pacienţii români se vor putea trata, în curând, şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, în baza noului pachet de bază, cu anumite limitări însă se arată într-un comunicat de presă al MediHelp.

Odată cu adoptarea acestei inițiative, este important ca românii să conștientizeze diferențele dintre pachetul de bază și beneficiile pe care le-ar putea obține printr-un plan de asigurări medicale private cu acoperire internațională.

În noua formulă discutată se va încerca transferarea unei părţi semnificative din finanţare de la spitale la tratamentul ambulatoriu, considerat mai ieftin şi mai eficient în foarte multe cazuri.

Ministerul Sănătății a publicat documente care detaliază conținutul pachetului de servicii medicale de baza oferit în spitale, policlinici, la medicul de familie și în cadrul asistenței medicale primare.

Printre serviciile declarate până în acest moment în cadrul pachetului de bază se numară: posibilitatea tratamentului în străinătate , doar în cazul în care pacientul necesită servicii medicale care nu pot fi asigurate în România, acordarea dreptului la o medie de 4 consultații gratuite pe an în policlinici (pentru cele mai multe afecțiuni) , reducerea graduala a internărilor în spitale pentru o lista de peste 300 de diagnostice printre care: pneumonie, ulcer, diabet tip 2 sau hepatita, posibilitatea efectuării gratuit în policlinici a 82 de analize uzuale si proceduri;obligativitatea medicului de familie de a consulta anual orice copil până ce acesta împlinește vârsta de 18 ani.

În cazul pacienților diagnosticați cu cancer pachetul de bază va asigura o consultație la fiecare două luni într-o policlinica (în ambulatoriu), efectuarea tratamentelor și investigațiilor necesare în cadrul spitalizării de zi și toate tratamentele și intervențiile chirurgicale necesare și oferite în cadrul Programului Național de Oncologie.
„Salutam inițiativa guvernului de a permite accesul populației la servicii medicale în străinătate. Este pentru unii dintre cetățenii românii echivalentul unei șanse la viață. Având în vedere că de cele mai multe ori pacienții îs doresc standarde înalte , aleg să se opereze sau să se diagnosticheze în străinătate. Pachetele noastre de asigurări private de sănătate oferă din start tuturor asiguraților acest drept, indiferent dacă tratamentul/operația se poate face sau nu în România, iar limita de acoperire este de peste 1.000.000 eur pe an.”, declară Alida Coman, Coordonator Marketing si PR MediHelp International.
Cele mai importante beneficii obținute printr-o asigurare medicală internațională sunt:acoperire internațională, îngrijire medicală oriunde în lume, acoperire pentru spitalizare și alte costuri asociate, evacuare aeriană, acoperirea tratamentului pentru cancer, servicii de transplant, asistență medicală în ambulatoriu, acces la orice clinică din lume, toate serviciile de urgență, 24 de ore şapte zile pe săptămână.
Autor: Cornelia Stanciu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.