Din a doua jumătate a lunii ianuarie vine zăpada şi în Bucureşti

Din luna ianuarie, meteorologii prognozează ger și zăpadă pentru întreaga țară.

Potrivit meteorologului de serviciu Meda Andrei, în următoarele trei luni se anunță ninsori pentru întreg teritoriul României.

”Se prognozează valori termice sub mediile anuale, exceptând partea de sud-est. Precipitațiile vor fi apropiate de normalul perioadei, mai puțin în vest și centru. Luna februarie vine cu valori normale pentru această dată de -1 și 8 grade, -11 și 0 grade”, a afirmat meterologul.

”Iarna aceasta va fi asemănătoare cu cele trecute”, a completat ea.

Ne așteaptă ninsori abundente și geruri năpraznice

Vremea în următoarele luni va fi mult mai rece decât în mod normal. Lunile ianuarie şi martie vor veni cu ninsori abundente şi temperaturi foarte scăzute, scrie rtv.net.

În ianuarie, valorile termice se vor situa, in general, sub mediile multianuale, exceptand partea de sud-est a tarii, unde vor fi apropiate de aceste medii. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

Luna februarie se anunţă una cu temperaturi apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, iar precipitaţiile vor fi şi ele în limite normale, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.

În martie, temperaturile vor fi însă sub medii în celelalte regiuni, doar în sudul, sud-estul şi sud-estul ţării urmând să se înregistreze valori apropiate de mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si local cele sud-vestice, unde se vor incadra in normele climatologice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.