Dinastii puţin cunoscute: Regi Scorpioni şi Faraoni Negri

Egiptul Antic continuă să fascineze şi în prezent. Fastuoasa şi originala sa civilizaţie stârneşte interesul multora, de la istorici şi arheologi specializaţi în investigarea misterelor sale (şi sunt multe), la oamenii obişnuiţi care nu îşi pot explica atracţia faţă de lumea demult apusă a faraonilor, papirusurilor, a tainicelor ritualuri religioase, şi a piramidelor. Pe lângă aceste aspecte, unele dintre cele mai interesante episoade istorice ale Civilizaţiei Nilului sunt reprezentate de tainicii Regi Scorpioni şi faraoni nubieni. De fapt, Egiptul Antic nu ar fi fost complet fără contribuţia adusă de cele două dinastii.

Încă din perioada anului 3550 înainte de Hristos, Lumea Antică era prinsă în caruselul violenţei şi distrugerii. Din Mesopotamia până pe malurile Nilului, triburi nomade apărute din negura timpului atacau şi jefuiau tot ce le ieşea în cale, prinse într-un conflict sângeros pentru stăpânirea pământurilor propice agriculturii şi a bogăţiilor vremii.

Se pare că de nicăieri, a păşit curajos în zorii istoriei, un războinic care a reuşit să unească facţiunile rivale pentru a pune astfel fundaţia civilizaţiei Egiptului Antic.
Numele său exact a fost dat uitării, istoria l-a reţiunt însă sub titulatura de Regele Scorpion. Evident, nu este vorba de personajul întruchipat de starul WWE şi actorul The Rock, Regele Scorpion a existat cu adevărat şi a fost unul dintre conducătorii care a pus bazele originalei şi înfloritoarei civilizaţii a Egiptului Antic.

Mai multe pe descopera.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.