Diplomă de recunoștință pentru un tânăr filantrop, fost orfan

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oferă tânărului Mihai Căldăraru, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale  (DGASPCR – AEDOPS), Diploma de recunoștință pentru activitatea filantropică desfășurată în mai multe orașe ale țării, printre care și Constanța.

Povestea de viață a tânărului Mihai Căldăraru este impresionantă. La vârsta de trei luni a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viață foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate.

Acestea însă nu l-au descurajat. A urmat cursurile unei Scoli de Arte și Meserii, al unei Școli Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane.

După ieșirea din orfelinat, a înțeles „din interior” drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat viața ajutorării acestora. A urmat cursurile de Jurnalism ale Universității Hyperion, după care a înființat două publicații (”MicNews” și ”Glasul orfanului”) și o asociație, MicNews, cu ajutorul cărora a desfășurat o serie de proiecte dedicate,  printre care amintim:

  • Tabere la mare și la munte pentru copii defavorizați.
  • Campaniile naționale “Sărăcia Distruge Omenia”, Câștigă România, Dăruiește Bucuria! ” și „Rechizite pentru viitorul tău”, în care au fost ajutați sute de copii și bătrâni defavorizați.
  • Parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Parte din aceste proiecte au fost desfășurate și în parteneriat cu Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, un ONG care l-a „adoptat” pe Mihai și l-a numit, în acest an, director general pentru România.

Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie oferă tânărului Mihai Căldăraru recunoașterea activității filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie, și, totodată, îi mulțumesc pentru credința în Dumnezeu și iubirea de aproapele dovedită conform Bibliei, nu doar cu vorba, ci și cu fapta.

Mihai Căldăraru doreşte să facă oameni fericiţi de ziua lui, dăruindu-le cadouri şi speranţă …

Mihai Căldăraru este tânărul care de șapte ani de zile, încearcă să aducă bucurie pe chipul celor nevoiaşi, oferindu-le cadouri şi speranţa unor zile mai bune.

Obişnuit să lupte pentru a face bine, Mihai Căldăraru se află în acest moment în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări pentru a le oferi celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita subzistenţei.

Oricine are de oferit alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare sau orice altceva, care poate constitui un ajutor pentru persoanele defavorizate, este rugat să ia legatura cu organizatorul prin intermediul numărului de telefon. 0729.733.333.

“Dăruiesc ziua mea de naștere celor cărora le dedic misiunea personală! Trăim vremuri neobișnuite, vremuri dificile și provocatoare, vremuri în care trebuie să ne prioritizăm cheltulielie, dar o faptă bună va avea întotdeauna același efect atât pentru cel care o face, cât și pentru beneficiarul direct. Mâna de ajutor pe care o întindem celor aflați în nevoie are, de cele mai multe ori, efecte care trec dincolo de material.

În aceste momente de cumpănă, vin către voi cu rugămintea de a fi alături de mine în Campania Umanitară de ziua mea, în care sunt implicat de mai bine de 4 ani.

Este o campanie în care cred și care știu că produce mult bine celor care au cea mai mare nevoie: copiilor și familiilor din medii rurale defavorizate.

Sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Nu putem ajunge la toate, dar putem să menținem constant sprijinul oferit beneficiarilor noștri.

Vorbim despre părinți care au rămas fără locuri de muncă și trebuie să ia lunar decizia: plătesc chiria sau cumpără mâncare. Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă.

În acest scop, am decis ca ziua mea de naștere să fie sărbătorită într-un mod diferit anul acesta. Cadourile pe care doriți să mi le oferiți mie, vor fi transformate în sprijin pentru aceste familii defavorizate din medii rurale.”

Am o rugăminte la fiecare în parte. În curând am să îmbătrînesc cu încă un an, in această viață…

Ca în cealaltă viața, voi fi mereu ca la vârsta de 20 de ani.🙏🙏🙏 Împlinesc vârsta de 35 ani. Din păcate, pot sa va spun mult prea bine ce înseamnă să crești prin orfelinate, pe stradă, sau sa ai un start dificil, dupa vârsta de 18 ani, când ieși din sistem.

Dar cum știți și voi, fiecare creștem și ne propunem niște obiective, bine organizate, în viața sa. Asta am făcut și eu!

Vreau să vă spun că alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat la suflet și pe cei de la Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau” complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și facă treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA.

Știți, ca fiecare pas pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii, bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă o viață mai frumoasă.

Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane cu Dizabilități este bine primită!

Vrei o schimbare? Vrei ca noi tinerii ce vin din urmă noastră, de fapt care sunt viitorul nostru, sa fie mai responsabili, mai stabili, vrei sa diminua probleme din comunitatea noastră ? Atunci, vă invit să vă implicați și voi! Donează!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.