Diplomați americani expulzați din Venezuela

Autoritățile de la Caracas au acordat un termen de 48 de ore în care trei diplomați din cadrul ambasadei SUA trebuie să părăsească țara, după ce președintele Nicolas Maduro i-a acuzat pe aceștia de conspirație și de incitarea studenților împotriva guvernului.

După mai multe zile de proteste ale opoziției, trei diplomați, ale căror nume au fost precizate, au fost declarați persona non grata de președintele Maduro în timpul unui discurs televizat ținut în seara de duminică. Luni, Ministrul de Externe al Venezuelei, Elias Jaua, a anunțat că respectivii diplomați americani erau viceconsulii Breann Marie McCusker și Jeffrey Elsen și secretarul doi în cadrul consulatului, Kristofer Lee Clark.

Jaua a afirmat, cu ocazia unei conferințe de presă, că cei trei oficiali americani oferiseră asisitență unor „grupuri care doresc să genereze violență pe teritoriul țării” și că aceștia au 48 de ore să părăsească Venezuela.

Ca dovezi, Jaua a citat corespondența electronică a oficialilor ambasadei, care arată că, în ultimii ani, se ceruseră fonduri de la Washington pentru finanțarea unor grupuri de studenți, anunță AP.

Oficialul de la Caracas a mai precizat că diplomații căutaseră contacte „pentru antrenarea, finanțarea și crearea de organizații de tineri care să instige la violență”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.