Direcția Generală de Asistență Socială România vine în sprijinul refugiaților din Ucraina

Este nevoie, în continuare, de donații 130 de cutii pline cu alimente și produse igienico sanitare cât și medicamente au ajuns la Vama Isaccea prin Crucea Roșie și sunt distribuite în cadrul campaniei umanitare Împreună Pentru Ucraina, organizată de Direcția Generală de Asistență Socială România.

Instituția, aflată în cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, își exprimă astfel solidaritatea față de sutele de mii de oameni forțați să își părăsească locuințele și membrii familiei pentru a fugi din calea războiului izbucnit în Ucraina.

Mihai Căldăraru, directorul executiv adjunct al Protecției Sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială România împreună cu Iacob Cătălina Georgiana, directorul executiv adjunct al Protecția Familiei, Muti George Laurențiu, directorul executiv adjunct al Protecție Persoane vârstnice social-vulnerabile și 20 de voluntari din cadrul direcției au dus 130 de cutii pline cu alimente și produse igienico sanitare cât și medicamente la Vama Isaccea prin Crucea Roșie.

Acestea sunt distribuite în cadrul campaniei umanitare Împreună Pentru Ucraina. Totul a fost posibil cu sprijinul persoanelor fizice, sponsori și parteneri sau, alăturat efortului caritabil pentru sprijirea populației ucrainene afectate de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Pe fondul crizei determinate de invazia violentă, câteva zeci de mii de urcraineni au migrat către România, iar printre aceștia se numără foarte mulți copii însoțiți de mame și bunici, înfruntând frigul, oboseala, foamea și incertitudinea.

„Trăim momente extrem de dificile şi triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deşi locuiesc în România experienţele trăite în ţara mea, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte şi în suflet. Ştiu ce înseamnă să îţi fie teamă în permanenţă că ţi-ai putea pierde viaţa sau, şi mai rău, că ai putea rămâne fără părinţi, bunici, fraţi, prieteni, în orice moment. Este un sentiment greu de descris şi imposibil de simţit dacă nu ai trăit o astfel de experienţă. Mă cutremură suferinţa refugiaţilor ucraineni, incertitudinea şi spaima în care trăiesc, pentru că le cunosc foarte bine. Îi simt pe aceşti oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulţi dintre ei” a declarat Daniela Riccio, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială România.

Pe de altă parte, Mihai Căldăraru, directorul executiv adjunct al Protecției Sociale spune că este foarte important ca oamenii de afaceri ucraineni să îşi continue activitatea, pentru a putea contribui la redresarea economiei când această criză va lua sfârşit şi pentru a-i putea ajuta şi pe cei din jur.

Noi le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie: îi vom ajuta să îşi deschidă conturi bancare, îi vom pune în contact cu consultanţi juridici şi vom face tot ceea ce este necesar, pe partea organizației, pentru ca ei să nu fie nevoiţi să îşi întrerupă activitatea” a adăugat Mihai Căldăraru Directorul Executiv Adjunct Protecția Socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială România.

Dacă doriți să veniți în Campania Umanitară Împreună Pentru Ucraina!

Puteți să ne contactați la numărul de telefon 0739.377.777 sau 0725.714.746.

Organizator Iacob Cătălina Georgiana Director Executiv adjunct Direcția Pentru Protecția Familiei. Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul A.E.D.O.P.S. „Sprijin pentru Ucraina” Nevoia este foarte mare.

Am crescut capacitatea centrelor de tranzit la 86 de locuri, toate ocupate. Avem mare nevoie de produse alimentare, de igienă și sanitare.

Nevoi săptămânale produse alimentare: 1.550 buc. gem în cutii mici 775 buc. brânză topită triunghiuri 2.325 conserve diverse cu cheiță 1.550 cutii cereale sau dulciuri uscate 2.325 buc. unt în pachete mici 755 cutii lapte UHT cu termen valabilitate lung.

Nevoi săptămânale produse de igienă și curățenie: 1.550 buc. șampon și gel de duș sticle mici 775 buc. pastă de dinți copii și adulți 775 buc. periuțe de dinți 50 papuci din plastic 50 buc. soluții de igienizare spații 1.550 role hârtie igienică și prosoape hârtie 75 lenjerii pat de o persoană 75 prosoape mari și mici.

Poți aduce donațiile la punctele noastre de colectare sau poți comanda produsele online cu livrare la noi. Puncte colectare: București | Str. Baia de Fier nr 1, sector 3. Coordonator Director Executiv Adjunct Protecția Familiei Iacob Cătălina Georgiana, telefon 0725.714.746. București | Str. Nerva Traian nr 8, Bloc M55, sector 3. Radu Legarden coordonator. DGAS Sector 3. Telefon 0769300999. București | Str. Mihai Eminescu nr 173. Sector 2. Coordonator. Mihai Căldăraru DGAS SECTOR 2. telefon 0739.377.777

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.