Directoarea Institutului Cantacuzino, înlocuită în funcţie de către fostul manager

Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici, a fost eliberată diun funcţie de către ministrul Sănătăţii. La conducerea Institutului Cantacuzino a revenit Radu Iordăchel, care fusese demis în iulie 2013, de către ministrul Eugen Nicolăescu, din cauza unor probleme de management.

Iordăchel a fost repus în funcţie după ce a câştigat în instanţă supendarea ordinului prin care a fost demis, până la judecarea cererii acestuia de anulare a dispoziţiei ministrului Sănătăţii.

El a mai fost demis şi în 2010, de ministrul sănătăţii de atunci, Cseke Attila, pe motiv că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului nu au fost îndeplinite.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, referitor la linia de fabricaţie a vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino că s-ar fi întâmplat „lucruri cu rea-voinţă”.

„Am solicitat şi altor organe abilitate ale statului să ne pună la dispoziţie unele informaţii – pe care noi nu putem să le avem, pentru că nu avem de unde – dacă sunt suspiciuni ca pe toată linia de ferabricaţie să se fi întâmplat şi lucruri cu rea-voinţă. Avem şi asemenea informaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.