Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

“Discipolii lui Pitagora” – Concurs regional pentru matematicieni de  talie europeana    

Publicat: miercuri, 03 mai 2017
Sambata, 20 mai 2017, va avea loc, in Lupeni, cea de-a XIII a editie a Concursului Regional  de Matematica “Discipolii lui Pitagora”, competitie singulara de acest gen  in perimetrul Vaii Jiului. Concursul este inscris in CAERI,nr: 26404 ,pozitia 428/16.02.2017.

            Ca si la precedentele editii manifestarea sta sub bagheta prof. Emilia Velcea ( Liceul Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni –  Scoala Gimnaziala Numarul 2) si a prof. Victoria Giorgi( Scoala Gimnaziala” Sfantul Nicolae”, Tirgu-Jiu), fondatoare si coordonatoare ale unui proiect complex si de durata, apreciat de un numar tot mai mare de elevi, parinti si profesori.       

            Intre crestele muntilor, concursul este gazduit de Scoala Gimnaziala Numarul 2 Lupeni, structura a Liceului Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni si va reuni 250 de elevi insotiti de 30 de profesori coordonatori din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinti ,Valcea,Arges si din alte judete doritoare.

            Micilor invatacei participanti, din clasele IV-VIII, le vor fi propuse subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematica, etapa judeteana, din competitie nelipsind premiile oferite laureatilor.

            Programul aferent zilei de 20 mai va consta intr-o festivitate de deschidere, urmata de proba de concurs propriu-zisa si de o vizita a orasului, dupa evaluarea lucrarilor si premierea concurentilor fiind organizata o miniexcursie in imprejurimile Lupeniului.Concursul se poate desfasura si datorita sprijinului financiar acordat de Primaria Lupeni,careia ii multumim!

            Proiectul a luat nastere din dorinta stimularii interesului elevilor pentru “regina tuturor stiintelor”, asa cum o numea C. Gauss, pregatindu-i pe acestia pentru suita de examene ulterioare, intr-o aliniere la standardele educatiei interdisciplinare si tehnico-stiintifice ale Uniunii Europene. Sub aspect evaluativ, s-a urmarit, totodata, obtinerea unei imagini clare, obiective, realizata intr-un mediu extern, a nivelului de pregatire al elevilor.

            Obiter Dicta, o manifestare educationala care aduce un plus calitativ domeniului pe care se axeaza, plasandu-l intr-un context regional, cu participarea unui efectiv impresionant de elevi si cadre didactice, pusi in slujba matematicii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=79834

Publicat de la data mai 3 2017. Categorii EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 4:34
 

N
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NE
Predominant senin
20°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.497 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team