“Discipolii lui Pitagora” – Concurs regional pentru matematicieni de  talie europeana    

Sambata, 20 mai 2017, va avea loc, in Lupeni, cea de-a XIII a editie a Concursului Regional  de Matematica “Discipolii lui Pitagora”, competitie singulara de acest gen  in perimetrul Vaii Jiului. Concursul este inscris in CAERI,nr: 26404 ,pozitia 428/16.02.2017.

            Ca si la precedentele editii manifestarea sta sub bagheta prof. Emilia Velcea ( Liceul Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni –  Scoala Gimnaziala Numarul 2) si a prof. Victoria Giorgi( Scoala Gimnaziala” Sfantul Nicolae”, Tirgu-Jiu), fondatoare si coordonatoare ale unui proiect complex si de durata, apreciat de un numar tot mai mare de elevi, parinti si profesori.       

            Intre crestele muntilor, concursul este gazduit de Scoala Gimnaziala Numarul 2 Lupeni, structura a Liceului Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni si va reuni 250 de elevi insotiti de 30 de profesori coordonatori din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinti ,Valcea,Arges si din alte judete doritoare.

            Micilor invatacei participanti, din clasele IV-VIII, le vor fi propuse subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematica, etapa judeteana, din competitie nelipsind premiile oferite laureatilor.

            Programul aferent zilei de 20 mai va consta intr-o festivitate de deschidere, urmata de proba de concurs propriu-zisa si de o vizita a orasului, dupa evaluarea lucrarilor si premierea concurentilor fiind organizata o miniexcursie in imprejurimile Lupeniului.Concursul se poate desfasura si datorita sprijinului financiar acordat de Primaria Lupeni,careia ii multumim!

            Proiectul a luat nastere din dorinta stimularii interesului elevilor pentru “regina tuturor stiintelor”, asa cum o numea C. Gauss, pregatindu-i pe acestia pentru suita de examene ulterioare, intr-o aliniere la standardele educatiei interdisciplinare si tehnico-stiintifice ale Uniunii Europene. Sub aspect evaluativ, s-a urmarit, totodata, obtinerea unei imagini clare, obiective, realizata intr-un mediu extern, a nivelului de pregatire al elevilor.

            Obiter Dicta, o manifestare educationala care aduce un plus calitativ domeniului pe care se axeaza, plasandu-l intr-un context regional, cu participarea unui efectiv impresionant de elevi si cadre didactice, pusi in slujba matematicii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.