Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Discriminarea femeilor „costă” sute de trilioane de dolari

Publicat: sâmbătă, 01 iunie 2019

Economia mondială pierde suma de 160 de trilioane de dolari prin faptul că femeile sunt împiedicate să se manifeste profesional şi să îşi realizeze potenţialul pe piaţa muncii, iar risipirea acestui potenţial este o prostie, a declarat directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva.

„La Banca Mondială facem recomandări de politici bazându-ne pe dovezi. De mai mult de 10 ani, am evaluat cu mare atenţie dovezile care arată dacă în România se acordă sau nu putere economică femeilor. Cerem ţărilor să recunoască faptul că acele naţiuni care investesc în cetăţenii lor sunt acele ţări care vor fi bogate mâine. Capitalul uman este cea mai preţioasă componentă a avuţiei. Pentru a vă da şi nişte cifre care să susţină această afirmaţie, calculăm periodic bogăţia mondială”, a explicat Kristalina Georgieva.

Reprezentanta Băncii Mondiale a dezvăluit că în prezent bogăţia mondială valirează în prezent 1.123 trilioane de dolari.

„În prezent includem capitalul uman ca unul din activele care fac parte din această bogăţie. Avuţia mondială este în prezent de 1123 de trilioane de dolari, adică o  valoare uriaşă, iar două treimi din această avuţie e reprezentată de noi, de oameni. Cu cât este mai bogată o ţară, cu atât este mai mare ponderea capitalului uman în bogăţia sa, şi invers, cu cât e mai săracă, cu atât e mai mică ponderea capitalului uman”, a afirmat Kristalina Georgieva.

Aceasta a precizat că Banca Mondială a calculat costul la care se ridică împiedicarea femeilor de a-şi realiza potenţialul profesional.

„Pe aceste baze, ne-am pus următoarea întrebare: cât de mult pierdem împiedicând femeie să progreseze, să se dezvolte? Cu alte cuvinte, cu cât ar putea fi mai mare această avere dacă am avea egalitate între bărbaţi şi femei? Iar răspunsul este o valoare uriaşă, 160 de trilioane de dolari este suma pe care o pierdem în bogăţie mondială pentru că împiedicăm femeile să se manifeste şi să îşi realizeze potenţialul. Sunt convinsă că sunteţi de acord cu mine că o astfel de pierdere e pur şi simplu o prostie”, a apreciat directorul executiv al Băncii Mondiale.

Kristalina Georgieva a arătat că în cadrul economiei mondiale femeile au parte doar de trei sferturi din drepturile bărbaţilor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110540

Publicat de la data iun. 1 2019. Categorii ALEGEREA NOASTRA, RECOMANDĂRI ULTIMA ORĂ, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 iunie 2019, 7:56
 

NNE
Soare
23°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 14 km/h NNE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 27 iunie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
34°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NV
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Zonele afectate : conform textului Fenomene : disconfort termic accentuat Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va […]

Loto

Horoscop

  • 216.826 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team