Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Discuţii CFR – operatorii privaţi de transport feroviar

Publicat: joi, 21 februarie 2013

Directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Dimitris Sophocleous a avut în perioada 11-15 februarie a.c. întâlniri cu o mare parte din operatorii privaţi de transport feroviar de călători şi marfă (OTF), ocazie cu care s-a analizat posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor existente, modalitatea de îmbunătăţire a prevederilor contractului de acces pe infrastructură, precum şi situaţia datoriilor şi a creanţelor pe care CFR SA le are de recuperat pentru taxa de utilizare a infrastructurii (TUI).

În urma discuţiilor purtate, părţile au considerat oportun acest dialog deschis, managerul companiei asigurându-i pe reprezentanţii OTF privaţi că aceste întâlniri vor fi periodice, astfel încât relaţia de business a companiei cu clienţii săi să se bazeze pe un trend ascendent.

Referitor la recuperarea datoriilor şi a creanţelor, s-au stabilit de comun acord condiţiile de plată a datoriilor financiare înregistrate de operatorii privaţi pentru neachitarea taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), prin respectarea termenelor de plată a datoriilor curente aferente TUI, precum şi creşterea cuantumului de garanţie prevăzută în contractul de acces pe infrastructură, astfel încât CFR SA să acopere valoarea unor posibile datorii viitoare. De asemenea, pentru operatorii privaţi care au restanţe financiare pentru taxa de utilizare a infrastructurii aferente perioadelor anterioare, plata se va face eşalonat pe o perioadă de 5 luni.

“Angajamentele stabilite cu operatorii privaţi de transport feroviar reprezintă măsuri operaţionale de îmbunătăţire a relaţiei de business cu clienţii noştri, creşterea veniturilor companiei, precum şi recuperarea datoriilor financiare înregistrate la CFR SA“, a declarat DIMITRIS SOPHOCLEOUS, director general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=18509

Publicat de la data feb. 21 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 0:32
 

N
Ceaţă
5°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-12-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 17:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale de 100...120 km/h.

Loto

Horoscop

  • 249.072 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team