Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Discuţii Titus Corlăţean cu şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote

Publicat: marți, 14 ianuarie 2014

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut marţi, 14 ianuarie 2014, o întrevedere cu Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, în contextul preluării de către aceasta a funcţiei la 1 ianuarie 2014. Discuţiile au vizat teme prioritare ale României în raport cu agenda europeană din perioada următoare, precum: libera circulaţie a forţei de muncă, politica energetică şi schimbările climatice, Mecanismul de Cooperare şi Verificare, extinderea UE, Parteneriatul Estic.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a adresat felicitări doamnei Angela Filote pentru preluarea funcţiei de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi a exprimat deschiderea pentru o cooperare directă, deschisă şi substanţială cu Reprezentanţa Comisiei Europene pe dosare de interes comun.
Cei doi oficiali au convenit asupra menţinerii unui dialog constant în raport cu evoluţiile în plan european, având în vedere în mod deosebit necesitatea unei foarte bune comunicări pe teme europene în perioada următoare, în contextul alegerilor europene care vor avea loc în luna mai 2014. Au fost evidenţiate oportunităţile de colaborare, în perspectiva organizării de către Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti a unei serii de conferinţe cu tema “Perspective Europene”. Cu referire la acest aspect, ministrul Titus Corlăţean a apreciat importanţa organizării de evenimente care pot contribui semnificativ la diseminarea în rândul opiniei publice a beneficiilor aderării pentru România. A amintit, în context, că Ministerul Afacerilor Externe, prin Centrul Infoeuropa, poate contribui, de asemenea, la activitatea de informare publică privind temele europene.
Cu referire la dosarele europene de actualitate, ministrul Titus Corlăţean a arătat că libera circulaţie a forţei de muncă rămâne în continuare un subiect în atenţie, fiind importantă asigurarea respectării de către toate statele membre UE a acestui principiu fundamental, consfinţit prin Tratatele Uniunii. Totodată, Titus Corlăţean a subliniat că promovarea extinderii UE va rămâne o prioritate. România va continua să pledeze pentru menţinerea dinamicii procesului de extindere, inclusiv în capacitatea sa de Preşedinţie-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est.
În ceea ce priveşte Parteneriatul Estic, ministrul afacerilor externe a reiterat importanţa liberalizării regimului de vize cu Republica Moldova şi a semnării Acordului de Asociere şi a Acordului Comprehensiv de Comerţ Liber UE-Republica Moldova, cât mai curând posibil în 2014. În context, a arătat că sprijinul Comisiei Europene este în continuare foarte important în realizarea unor proiecte concrete în relaţia cu Republica Moldova, în special în ceea ce priveşte interconectările din domeniul energiei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76044

Publicat de la data ian. 14 2014. Categorii POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 februarie 2020, 13:48
 

V
Noros
12°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 22 km/h V
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:58
Apus: 18:00
Prognoza 28 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant înnourat cu precipitaţii
12°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VNV
Rafale
2°C
Vânt: 7 km/h VNV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-02-2020 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 - 27 februarie, ora 21:00Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona […]

Loto

Horoscop

  • 267.671 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme