Dispăruţi fără urmă, de luni, la TVR 1 şi TVR HD

De luni, 20 mai, de la 22.30, TVR 1 va difuza Dispăruţi fără urmă, o nouă emisiune de utilitate publică pentru a veni, printr-o corectă informare, în sprijinul copiilor dispăruţi, al familiilor lor şi al autorităţilor care îi caută. Jurnalistul TVR Adrian Bucur va prezenta noul program realizat de TVR cu sprijinul Poliţiei Române.

Pe durata a 30 de minute, în fiecare luni seară, telespectatorii vor urmări poveştile unor copii dispăruţi, cazuri ale unor adulţi dispăruţi în împrejurări suspecte, dar şi sfaturi pentru prevenirea unor astfel de tragedii. La Dispăruţi fără urmă, telespectatorii au şansa să descopere, cu ajutorul unui expert criminalist, singurul poliţist din Europa specializat în tehnica îmbătrânirii digitale, portretele celor dispăruţi, aşa cum ar arăta ei astăzi.

Conform statisticilor, peste 3000 de copii dispar, în fiecare an, în România. Copii rătăciţi, copii răpiţi, adolescenţi care fug de acasă. Copii pe care părinţii lor îi caută, în zadar, de ani de zile. În arhivele Poliţiei Române sunt sute de dosare cu copii care n-au mai fost găsiţi niciodată. EmisiuneaDispăruţi fără urmă vine în sprijinul acestora.

Telespectatorii au la dispoziţie adresa de e-mail a emisiunii disparuti@tvr.ro, dar şi pagina de Facebook – www.facebook.com/disparuti pentru a intra în legătură cu realizatorii şi a da informaţiile pe care le deţin în legătură cu cazurile prezentate.

În prima ediţie Dispăruţi fără urmă va fi prezentat cazul „Zamfir Lenuţa”. Avea doar 3 ani şi jumătate când a ieşit pe uşa casei, pentru ultima oară. În acea zi, fetiţa pleca, împreună cu frăţiorul ei şi bona acestora, la biserică, pentru ca cei mici să fie împărtăşiţi. Lenuţa nu s-a mai întors niciodată acasă. Frăţiorului ei, femeia care a luat-o pe Lenuţa i-a dat două bomboane şi-un bănuţ. Şi tot luni la Dispăruţi fără urmă, va prezenta povestea incredibilă a Anei Maria Chivu, o tânără de 22 de ani din Roşiorii de Vede, are o poveste incredibilă. A dispărut de lângă o pădure, în timp ce mergea spre casă. Părinţii, care o caută disperaţi de un an de zile, cred că fata lor a fost răpită.

La Dispăruţi fără urmă, telespectatorii TVR află că dispariţiile de copii nu sunt întâmplări izolate, ci evenimente nefericite ce pot apărea în viaţa oricărei familii, că au cauze şi că pot fi prevenite.

Emisiunea Dispăruţi fără urmă este o premieră în România. Un program având acelaşi profil – „Chi l’ha visto?” („Cine a văzut?”) – se difuzează cu succes la Rai3, în Italia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.