Dobanzi mai mici la credite daca virezi salariul prin banca

Daca sunteti in cautarea unui credit cu o dobanda mai mica, nu uitati sa verificati si oferta bancilor pentru clientii care isi vireaza veniturile prin banca.

Este posibil ca prin operatiunea de virare a salariului prin banca sau mutarea acestuia de la alta banca, sa obtineti reduceri importante de dobanda, pentru credite ipotecare, Prima Casa sau de nevoi personale, cu si fara ipoteca.

Bancile aleg sa ofere dobanzi preferentiale pentru clientii care isi vireaza salariul in conturile respectivei banci, deoarece in acest mod, prin intermediul contului de salariu, obtin resurse ieftine, iar riscul de neplata este mult mai mic. Prin virarea salariului prin banca, rata lunara se plateste mult mai usor, banca isi trage din cont la scadenta, contravaloarea acesteia.

Compara oferta completa de credite pentru nevoi personale, de la bancile locale.

Daca un client isi vireaza salariul si are creditul tot la acea banca, sunt sanse mari ca toate operatiunile bancare sa fie desfasurate doar prin acea banca, ceea ce face dificila sarcina bancilor concurente de a atrage acel client cu alte produse.

In privinta clientului, acesta beneficiaza de o dobanda redusa la credit, fata de oferta standard, si astfel de un cost mai mic. In plus, mai poate beneficia si de alte facilitati daca isi vireaza salariul prin banca, dobanzi mai mari la depozite sau costuri reduse la carduri de credit sau cont curent.

Dobanzi mai mici cu pana la 2 procente

Reducerea de dobanda poate fi una consistenta, aceasta este de regula de jumatate de procent, insa poate ajunge si la 2 procente, in cazul ofertei de credite de la Credit Agricole sau mai mult. In plus, unele banci acorda anumite tipuri de credite doar clientilor care isi vireaza salariul prin banca.

In cazul creditelor de nevoi personale, tot mai multe banci ofera acum dobanzi diferentiate in functie de istoricul relatiei clientului cu banca respectiva, pe langa evaluarea comportamentului de plata, de la Biroul de Credit.

Astfel, un client care isi vireaza salariul printr-o banca de o perioada mai lunga de timp poate primi o dobanda mult mai buna fata de unul care a decis in acel moment sa faca acest lucru.

Majoritatea acestor oferte sunt conditionate de virarea salariului prin banca pe toata durata imprumutului. Daca clientul decide sa nu mai vireze salariul prin banca respectiva, dobanda preferentiala nu mai este valabila, si revine la dobanda standard. De aceea este indicat sa cititi contractul de credit, pentru a cunoaste exact situatia creditului, si modul de calcul a dobanzii.

Prin aceasta strategie, bancile se asigura ca este mai dificil pentru client sa se mute la alta banca, deoarece costurile imprumutului ar creste si in plus, pe toata durata imprumutului vor avea resurse de pe urma virarii salariului prin banca, care compenseaza dobanda mai mica oferita la credit.

Si la creditul Prima Casa se ofera acesta facilitate

La creditele acordate prin programul Prima Casa, Raiffeisen Bank ofera o dobanda mai mica cu 0.1% la creditul in euro si cu 0.2% la cel in lei. Acceasi facilitate este oferita si de catre BCR, pentru creditul Prima Casa in lei, o dobanda mai mica cu 0.2 procente pentru clientii care isi vireaza salariul prin banca.

O alta banca, Credit Agricole, vinde acest produs doar clientilor care aleg sa isi vireze salariul prin banca, sau fac deja acest lucru.

sursa: moneycenter.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.