Documentare despre Regele Mihai și Familia Regală a României

Marţi, 22 august 2017, de la ora 21:00, televiziunea History Channel difuzează în premieră un documentar intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, despre Regele Mihai I al României și rolul său în scurtarea celui de-al doilea Război mondial.

Regele Mihai I de România, stră-strănepotul Reginei Victoria a Marii Britanii și al Țarului Alexandru I al Rusiei, povestește în documentar eve­nimentele petrecute în august 1944, când a renunțat la alianța cu Germania, l-a arestat pe Mareșalul Antonescu și a trecut de partea Aliaților, imaginile fiind înregistrate de producătorul John Flo­rescu în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran.

Înregistrările au fost ținute într-un seif din Los Angeles în ultimii 13 ani și au fost dezvăluite în premieră public prin intermediul documentarului anul trecut, producția fiind cumpărată pentru difuzarea pe TV de History Chanel UK în ianuarie 2017. Documentarul a fost de asemenea selectat în Competiția oficială la Pessac International Film Festival din Franța.

Una dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial este dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.”

HISTORY® se difuzează în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, fiind principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK®. HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV, Focus Sat, Next-Gen, Orange TV și Akta.

Familia Regală, subiect și pentru televiziunea ARTE

Pe de altă parte, pe parcursul lunii iulie 2017, o echipă a reputatei televiziuni franco-germane ARTE s-a aflat în țara noastră, pentru a realiza două filme documentare având ca subiect Familia Regală a României. Echipa a cuprins specialiști germani, francezi și români.

Primul documentar va fi consacrat activității și poziției în societatea contemporană a Familiilor Regale din România, Bulgaria și Muntenegru. Al doilea film va fi dedicat în întregime ospitalității regale din România, în perspectiva tradiției și a prezentului. Cele două filme vor fi difuzate în premieră la televiziunea ARTE în a doua parte a anului.

Oamenii de televiziune francezi și germani, alături de colegii lor români, au însoțit și filmat Familia Regală la Mărășești, Mărăști, Focșani, Onești, Oituz, Sinaia și București.

La finalul șederii lor în România, reprezentanții televiziunii ARTE au fost primiți la Palatul Elisabeta de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu.

Sursa: Romania Regala

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.