Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU: ACŢIUNI DE SABOTAJ ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI – Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Ca specialişti financiari din societatea civilă, vă cerem în mod categoric să renunţaţi la sabotarea promulgării legii privind bugetul de stat pe 2014 şi a aplicării acestuia de la 1 ianuarie 2014; nerenunţarea ar avea consecinţe extrem de grave pentru evoluţia vieţii economice şi pentru credibilitatea ţării pe plan internaţional.

Cetăţenii acestei ţări îl plătesc din bani publici pe Preşedintele ţării ca să contribuie la crearea condiţiilor pentru o guvernare raţională şi nu pentru a face obstrucţii.

Acţiunile de sabotaj reprezintă o nouă încălcare a Constituţiei; Constituția impune ca Preşedintele ţării să aibă o poziţie de neutralitate şi de mediator constructiv.

Ca specialişti financiari, precizăm că acest buget reflectă în bună măsură – moştenirea economică catastrofală lăsată de regimul Băsescu după cei 8 ani de guvernare nerațională.

Structurile economice şi financiare ale ţării nu se pot schimba peste noapte. În studiile noastre transmise tuturor autorităţilor şi publicate, noi am demonstrat că moştenirea dezastruoasă Băsescu va putea fi corectată treptat, numai într-o perioadă îndelungată.

Şi totuşi în acest buget pe 2014 se aduc ceva corecturi, nişte mici reparaţii pentru viaţa cetăţenilor; desigur, foarte mici în raport cu marile aşteptări ale cetăţenilor – după 8 ani de guvernare băsistă – total dezastruoasă pentru nivelul de trai al celor care trăiesc prin muncă.

Domnul Băsescu prin obstrucţiile sale – se ridică vehement şi zgomotos şi împotriva acestor mici şi puţine reparaţii.
REPARAŢIILE DE FOND – după tot ce a stricat în economie regimul Băsescu – nu se pot face într-o singură guvernare de 4 ani; această situaţie nenorocită trebuie explicată populaţiei de liderii USL.

Prin sabotajul său, domnul Băsescu, vrea să lovească din nou în cei care trăiesc din muncă. În primul rând, vrea să lovească în cei 5,5 milioane de pensionari – categoria socială batjocorită crunt şi nemilos de regimul Băsescu (li s-au redus pensiile în cei 4 ani (2009-2012) – cu 19% – în termeni reali; prin nemodificarea pensiei nominale, ţinând seama de rata inflaţiei).

Acum – prin sabotajul său – domnul Băsescu vrea să împiedice asigurarea resurselor la buget pentru micile reparaţii.
Conform Constituţiei este dreptul Parlamentului să aprobe sau să respingă bugetul prezentat de guvern. Este dreptul partidelor parlamentare din opoziţie să critice sau să voteze împotriva bugetului

Preşedintele ţării însă trebuie să respecte poziţia de neutralitate, de mediator, să fie constructiv – aşa cum îi defineşte rolul şi atribuţiile Constituţia ţării. Trebuie să evite poziţiile partizane, neconstructive şi dăunătoare ţării prin recurgerea la abuzuri condamnabile, la acţiuni de sabotaj.
Obstrucţiile băsiste destinate întârzierii bugetului pe 2014 sunt calificate de milioanele de cetăţeni – ca acţiuni împotriva intereselor ţării.

 Tot o acţiune de sabotaj a fost şi refuzul de a semna scrisoarea privind Memorandumul guvernului în cadrul Acordului preventiv cu FMI şi cu Uniunea Europeană.

Prin acest sabotaj, domnul Băsescu provoacă o întârziere de câteva luni. Desigur, cu consecinţe extrem de negative pentru ţară – pentru credibilitatea României pe plan internaţional.
Prejudiciile pentru ţară vor fi evidente, cu costuri suplimentare total nejustificate.

Noi, cei din societatea civilă, în mod indiscutabil, vom atribui aceste prejudicii – sabotajului întreprins de domnul Băsescu împotriva intereselor României.

Îi răspundem domnului Băsescu în ce priveşte creşterea preţurilor sub noua guvernare pe care o critică domnia sa în declaraţiile de presă din 3 şi 5 decembrie a.c.

Înainte de a critica creşterea de preţuri sub noua guvernare USL, domnul Băsescu trebuie să dea socoteală poporului român pentru creşterile de preţuri de peste 60% – în cei 8 ani de guvernare băsistă (inclusiv pentru majorarea accizelor cu peste 40% la produse petroliere, creşterea aberantă a TVA de la 19% la 24%, creşterea impozitelor pentru sănătate la pensionari şi altele).

Pe ani, creşterile de preţuri în regimul Băsescu au avut următoarea evoluţie:

 

         2005           2006           2007           2008

                   9,01%         6,56%         4,84%         7,85%

 

                   2009           2010           2011           2012

                   5,59%         6,09%         5,79%         3,33%

Sunt ratele de inflaţie cele mai înalte din Uniunea Europeană.

ÎNTREBARE: domnul Băsescu califică şi aceste creşteri de preţuri ca un furt de la populaţie, cum a afirmat în declaraţia de presă din 5 decembrie 2013 la adresa guvernării USL?

Desigur, creşterile de preţuri în anul 2014 – prin mărirea accizelor şi din alte cauze se vor aşeza în răspunderea noii guvernări USL. Noua guvernare USL va trebui să explice populaţiei de ce a continuat să aplice politica băsistă de majorare a accizelor şi nu a identificat alte măsuri pentru echilibrarea bugetului.
٭
٭ ٭

Noi îi vom explica din nou domnului Băsescu – într-un material separat – că, în mare proporţie, creşterile de preţuri şi alte măsuri din bugetul pe 2014 se datorează moştenirii economice băsiste – reflectată în dezechilibrele macroeconomice gigantice – valutare şi financiare, în datoria externă gigantică, în sutele de miliarde de euro – pierdute, jefuite şi risipite în cei 8 ani de guvernare băsistă (prin evaziune fiscală şi contrabandă, prin neabsorbţia zecilor de miliarde de euro de fonduri europene gratuite, prin pierderile de resurse de zeci de miliarde de euro din cauza „cotei unice” de impozitare, prin multele miliarde de euro risipite de la buget în anii crizei).

٭
٭ ٭

În concluzie, noi, cei din societatea civilă, îi spunem deschis şi răspicat domnului Băsescu că, prin cele două acţiuni de sabotaj – a acţionat împotriva intereselor României.
Prin aceste acţiuni de sabotaj a adăugat noi elemente la dosarul voluminos al celei de a treia suspendări, pe care şi-o pregăteşte – prin înmulţirea acţiunilor sale abuzive, ilegale şi neraţionale.
Milioanele de cetăţeni vor înţelege câte nenorociri a continuat să provoace domnul Băsescu din poziţia sa de Preşedinte Nelegitim. Sancţiunile aplicate de poporul român vor fi şi mai severe. Să se ia aminte.

13 decembrie 2013

Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

Florea Dumitrescu
Gheorghe Stroe
Cristian Apostol

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19911

Publicat de la data dec. 15 2013. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 octombrie 2019, 10:54
 

N
Ceaţă
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:34
Apus: 18:27
Prognoza 19 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 03:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 03:00 In zona : Județul Bacău: Roșiori;Județul Neamţ: Roman, Săbăoani, Roznov, Borlești, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Gherăești, Zănești, Podoleni, Rediu, Trifești, Ion Creangă, Sagna, Români, Icușești, Botești, Bârgăuani, Cândești, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Ștefan cel Mare, Costișa, Oniceni, […]

Loto

Horoscop

  • 234.543 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team