Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Dormi Liniștit? (Watch Your Back) by Remus CERNAT (60)

Publicat: luni, 11 mai 2020

EXCLUSIVITATE

MOTTO: ”Orice naș își are nașu/Hoți cu ștaif în tot orașu/Aduni fițe cu forașu/Funcții mari are ocnașu/Dar sucombă de-i iei cashu/Rămâne suflet-golașu!”(io)

Această modestă lucrare are 3 părți (ca semnificație):

Pornește cu un avertisment ”Orice naș își are nașu”, adică oricât de hoț, șmecher cu acoperire, borfaș la costum sau barosan intangibil în funcție ai fi la un moment dat te atinge cineva de cazi grămadă și-ți rupi gâtul de la înălțimea aia.Și fără avere, bani, funcții, rămâi în sufletul gol, rămâi în toată meschinăria, ridicolul și rușinea sufletului tău gol!Rămâi cu valoarea ta intrinsecă, cu ce știi tu să faci … adică nimic, zero, mulțimea vidă! Se știe știe că tagma asta  n-are mamă, n-are tată, o vinde și pe sor-sa ca să iasă dintr-o încurcătură cu bani! Nu există nici un cod al onoarei la ăștia, doar în filmele spălătoare de creier americane mai întâlnești asemenea exemple de ”integritate hoțeasca”. În realitate nu există solidaritate, corectitudine, parolism între ei, nu-i solul fertil pentru așa ceva! Într-un lut plămădit cu minciună, trădare, lăcomie și oportunism nu crește decât răzbunarea, moartea și Iadul! Doar în filmele astea cretine învățăm că să furi e ok,că toată lumea fură, că se poate să furi și să trăieșți fericit pân la adânci bătrâneți dacă stai low profile! Păi dacă era ok să furi, spărgeam toate băncile din țară, așa dintr-o efuziune de dragoste pentru Cuvântul Domnului; în Sfânta Scriptură Iisus a interzis CAMĂTA în mai multe rânduri.Nici dacă dai jumate la Săraci, nici dacă dai 99% la săraci, nici dacă dai totul la Biserică și săraci! Că Domnul nu-și face casă din bani furați, ci din bănuțul chivernisit al văduvei !!! Scrie clar în Decalogul lui Moise  Porunca 8:”Să nu furi!”

Continuă cu al doilea avertisment: ”Peștele mare mănâncă peștele mic DAR…” …exact așa cum auziți cu acest DAR, cu acest suspans inclus în zicală; DAR sunt unii pești  mici  care nu se lasă mâncați, nici de-al dracului, niciodată! Sunt unii pești mici care sunt prieteni foarte buni cu alți pești mici, care sunt prieteni foarte buni cu alți pești mai mari, care sunt prieteni la cataramă cu niște pești Gigantici! Așa că peștele ăla care se credea mare s-a pus cu peștele mic care NU TREBUIA! Că vine Peștele Gigantic și-l face ferfeniță pe acel pește care se credea răpitor, iar toți peștișorii mici, care au tot fost batjocoriți, exploatați și mâncați fără milă, se transformă în PIRANIA! Am văzut pe Youtube cum un banc de pești Pirania devorează în 10 minute o balenă ucigașă!

Și se termină apoteotic, sau mai degrabă apocaliptic pentru că noi nu credem în zei, cu o HĂITUIALĂ!

Dormi bine? N-ai cum, când știi ce-ai făcut, când știi cum ai ajuns acolo! Toată viață ta o să te uiți în spate și de ce te ferești de aia nu scapi! Pentru că Dumnezeu Nu Doarme! Vrei să scapi ?? Vinde tot ce ai și dă tot săracilor, ABSOLUT TOT!!! Apoi umblă ca tâlharul Varvar vreo 3 ani târâș pe coate și genunchi în jurul unei Biserici, acceptă umil ocara, disprețul și scuipăturile, fă tot ce ți se cere, muncește pe brânci, căiește-te pentru ce-ai făcut, și roagă-te POATE o să-ți recâștigi calitatea de OM!

Altfel FUGI! And watch your back MF! Pentru că poporul român poate fi și Pirania, și Lup, și Urs, și Leu și oricum n-ai cum să scapi; așa că a început numărătoarea inversă!

PS: MF sau UF (uncle fucker). M-ați prins, sunt fan South Park! Da, mă uit la desene animate, și ce? Sunt infantil? Cine-i mai infantil eu sau voi care vă uitați la filme cu împușcături, sânge pe pereți, mațe scoase, vampiri, zombi, hoți și criminali care reușesc în viață sau și mai penibil ȘTIRILE TV și restul gunoaielor mass media? Nu știu de ce am scris ultima întrebare pentru că cititorii mei sunt toți deștepți! Cititorii mei citesc printre rânduri!Cititorii mei sunt Cei Mai Deștepți!… o las totuși poate se mai rătăcește vreunul din cealaltă gașcă și…măcar i se face rușine!;)

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte!

Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

 

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=113408

Publicat de la data mai 11 2020. Categorii ARTA CARE ZIDEȘTE (Art that Builds) by Remus CERNAT, Cultură.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 mai 2020, 1:53
 

V
Senin
11°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:36
Apus: 20:51
Prognoza 30 mai 2020
Zi
 

SV
Predominant înnourat cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

SV
Predominant senin
11°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:55 si 19:00 In zona : Județul Gorj: Novaci, Crasna, Bengești-Ciocadia, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Prigoria, Logrești, Stejari, Dănciulești, Albeni, Bumbești-Pițic, Licurici, Berlești, Alimpești, Săcelu, Hurezani;Județul Vâlcea: Băbeni, Horezu, Bălcești, Mihăești, Berbești, Frâncești, Fârtățești, Alunu, Tomșani, Stoenești, Cernișoara, Costești, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:50 si 18:50 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia; Se […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:50 si 18:40 In zona : Mun. Bucureşti; Se vor semnala : grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice, averse ce vor cumula 15...25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:25 si 18:30 In zona : Județul Argeş: Călinești, Topoloveni, Leordeni, Bogați, Priboieni, Vulturești, Davidești, Beleți-Negrești, Dobrești;Județul Dâmboviţa: Dragomirești, Voinești, Tătărani, Ludești, Mănești; Se vor semnala : frecvent - grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice, averse ce vor […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 17:10 si 18:10 In zona : Județul Olt: Slatina, Curtișoara, Găneasa, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Cârlogani, Teslui, Slătioara, Grădinari, Priseaca, Oporelu;Județul Vâlcea: Drăgășani, Prundeni, Șușani, Lungești, Ștefănești, Valea Mare, Sutești, Crețeni, Mădulari, Gușoeni, Voicești, Mitrofani, Amărăști; Se vor semnala : […]

Loto

Horoscop

 • 299.141 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team