Dormi Liniștit? (Watch Your Back) by Remus CERNAT (60)

EXCLUSIVITATE

MOTTO: ”Orice naș își are nașu/Hoți cu ștaif în tot orașu/Aduni fițe cu forașu/Funcții mari are ocnașu/Dar sucombă de-i iei cashu/Rămâne suflet-golașu!”(io)

Această modestă lucrare are 3 părți (ca semnificație):

Pornește cu un avertisment ”Orice naș își are nașu”, adică oricât de hoț, șmecher cu acoperire, borfaș la costum sau barosan intangibil în funcție ai fi la un moment dat te atinge cineva de cazi grămadă și-ți rupi gâtul de la înălțimea aia.Și fără avere, bani, funcții, rămâi în sufletul gol, rămâi în toată meschinăria, ridicolul și rușinea sufletului tău gol!Rămâi cu valoarea ta intrinsecă, cu ce știi tu să faci … adică nimic, zero, mulțimea vidă! Se știe știe că tagma asta  n-are mamă, n-are tată, o vinde și pe sor-sa ca să iasă dintr-o încurcătură cu bani! Nu există nici un cod al onoarei la ăștia, doar în filmele spălătoare de creier americane mai întâlnești asemenea exemple de ”integritate hoțeasca”. În realitate nu există solidaritate, corectitudine, parolism între ei, nu-i solul fertil pentru așa ceva! Într-un lut plămădit cu minciună, trădare, lăcomie și oportunism nu crește decât răzbunarea, moartea și Iadul! Doar în filmele astea cretine învățăm că să furi e ok,că toată lumea fură, că se poate să furi și să trăieșți fericit pân la adânci bătrâneți dacă stai low profile! Păi dacă era ok să furi, spărgeam toate băncile din țară, așa dintr-o efuziune de dragoste pentru Cuvântul Domnului; în Sfânta Scriptură Iisus a interzis CAMĂTA în mai multe rânduri.Nici dacă dai jumate la Săraci, nici dacă dai 99% la săraci, nici dacă dai totul la Biserică și săraci! Că Domnul nu-și face casă din bani furați, ci din bănuțul chivernisit al văduvei !!! Scrie clar în Decalogul lui Moise  Porunca 8:”Să nu furi!”

Continuă cu al doilea avertisment: ”Peștele mare mănâncă peștele mic DAR…” …exact așa cum auziți cu acest DAR, cu acest suspans inclus în zicală; DAR sunt unii pești  mici  care nu se lasă mâncați, nici de-al dracului, niciodată! Sunt unii pești mici care sunt prieteni foarte buni cu alți pești mici, care sunt prieteni foarte buni cu alți pești mai mari, care sunt prieteni la cataramă cu niște pești Gigantici! Așa că peștele ăla care se credea mare s-a pus cu peștele mic care NU TREBUIA! Că vine Peștele Gigantic și-l face ferfeniță pe acel pește care se credea răpitor, iar toți peștișorii mici, care au tot fost batjocoriți, exploatați și mâncați fără milă, se transformă în PIRANIA! Am văzut pe Youtube cum un banc de pești Pirania devorează în 10 minute o balenă ucigașă!

Și se termină apoteotic, sau mai degrabă apocaliptic pentru că noi nu credem în zei, cu o HĂITUIALĂ!

Dormi bine? N-ai cum, când știi ce-ai făcut, când știi cum ai ajuns acolo! Toată viață ta o să te uiți în spate și de ce te ferești de aia nu scapi! Pentru că Dumnezeu Nu Doarme! Vrei să scapi ?? Vinde tot ce ai și dă tot săracilor, ABSOLUT TOT!!! Apoi umblă ca tâlharul Varvar vreo 3 ani târâș pe coate și genunchi în jurul unei Biserici, acceptă umil ocara, disprețul și scuipăturile, fă tot ce ți se cere, muncește pe brânci, căiește-te pentru ce-ai făcut, și roagă-te POATE o să-ți recâștigi calitatea de OM!

Altfel FUGI! And watch your back MF! Pentru că poporul român poate fi și Pirania, și Lup, și Urs, și Leu și oricum n-ai cum să scapi; așa că a început numărătoarea inversă!

PS: MF sau UF (uncle fucker). M-ați prins, sunt fan South Park! Da, mă uit la desene animate, și ce? Sunt infantil? Cine-i mai infantil eu sau voi care vă uitați la filme cu împușcături, sânge pe pereți, mațe scoase, vampiri, zombi, hoți și criminali care reușesc în viață sau și mai penibil ȘTIRILE TV și restul gunoaielor mass media? Nu știu de ce am scris ultima întrebare pentru că cititorii mei sunt toți deștepți! Cititorii mei citesc printre rânduri!Cititorii mei sunt Cei Mai Deștepți!… o las totuși poate se mai rătăcește vreunul din cealaltă gașcă și…măcar i se face rușine!;)

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte !

 

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.