Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Doua avize motivate pentru Romania in ce priveste libera circulație și detașarea lucrătorilor

Publicat: joi, 16 februarie 2017

România este unul dintre cele 8 state membre, alături de Austria, Cipru, Cehia, Estonia, Lituania, Luxemburg și Portugalia, cărora Comisia le-a transmis miercuri, 15 februarie, un aviz motivat privind neîndeplinirea obligației de transpunere completă în legislația națională a normelor privind dreptul cetățenilor UE de a lucra într-un alt stat membru (Directiva 2014/54/UE). De asemenea, ea face din grupul statelor membre, împreună cu Cehia, Cipru, Croația, Luxemburg, Portugalia, Slovenia, Spania și Suedia, care au primit un aviz motivat în ceea ce privește notificarea transpunerii complete în legislația națională a Directivei 2014/67/UE, de stabilire a măsurilor și mecanismelor de control necesare pentru implementarea, punerea în aplicare și mai buna și uniforma executare a detașării lucrătorilor.

Obiectivul Directivei 2014/54/UE este de a permite persoanelor care lucrează sau care își caută un loc de muncă în altă țară din UE să își exercite mai ușor dreptul la libera circulație, garantat de legislația UE. Ea prevede măsuri pentru a sprijini și proteja cetățenii mobili ai Uniunii, pentru a asigura un acces mai bun la informațiile privind drepturile la libera circulație, pentru a combate discriminarea pe motive de naționalitate în ceea ce privește accesul la locurile de muncă, remunerarea și alte condiții de muncă, precum și pentru a depăși obstacolele nejustificate din calea liberei circulații.

Statele membre aveau obligația de a transpune această directivă și de a comunica măsurile naționale de transpunere Comisiei până la 21 mai 2016. Ca urmare a scrisorilor de punere în întârziere trimise în septembrie 2016, Comisia Europeană a hotărât să trimită avize motivate celor 8 state membre sus-menționate. Dacă autoritățile din aceste state membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi înaintat Curții de Justiție a UE.

În ceea ce privește Directiva 2014/67/UE, actele cu putere de lege și cele administrative ale statelor membre, necesare pentru a se conforma acesteia, trebuiau să intre în vigoare până la 18 iunie 2016, iar Comisia trebuia informată imediat în acest sens. Având în vedere că autoritățile naționale încă nu au notificat adoptarea măsurilor necesare, Comisia a hotărât să trimită acestor state avize motivate. Dacă autoritățile naționale nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi înaintat Curții de Justiție a UE.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21221

Publicat de la data feb. 16 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 septembrie 2019, 5:37
 

ENE
Noros
16°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:04
Apus: 19:10
Prognoza 25 septembrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
23°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial noros
13°C
Vânt: 0 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.957 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme