Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Două spații din cartierul Icoanei se deschid pentru public pe 20 mai, la Noaptea Muzeelor

Publicat: miercuri, 10 mai 2017

ARCEN, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, deschid două spații culturale care se conectează pentru o noapte, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor.

Cartierul Icoanei, poziționat în centrul Bucureștiului, este încărcat cu multă istorie și cu spații care au povești, dar care nu sunt accesibile oamenilor. De aceea, un fost Pensionat de Fete (Școala Centrală) și o fostă casă a Regelui Mihai (Rezidența BRD Scena9), aflate la 100 de pași unul de celălalt, vor fi deschise în noaptea de 20 mai publicului.

„Propunem vizitatorilor care vor ajunge la Școala Centrală să mai adauge anul acesta un obiectiv în circuitul lor la Noaptea Muzeelor: Rezidența BRD Scena 9, un nou reper cultural în cartierul Icoanei. Lecturile, spectacolele, expozițiile și spațiile interactive amenajate vor explora diversificat tema comunicării pe axa trecut-prezent, trecând de la experiența distanței și a așteptării la cea a imediatului și a instantaneului,” declară Edmond Niculușcă, președintele ARCEN.


„Ne-am dorit colaborarea cu ARCEN pentru dedicarea cu care contribuie prin activități culturale la activarea clădirilor de valoare și la dezvoltarea orașului. În același spirit, am deschis și noi Rezidența BRD Scena 9: pentru a plasa un hotspot cultural pe harta orașului, care să dea o energie nouă cartierului istoric Icoanei”, spune Cosmina Frîncu, CSR managerul BRD.

Noaptea Albă în Cartierul Icoanei va începe de la ora 20:00 și se va termina la 02:00 dimineața, iar tema propusă în acest an este comunicarea – în doi tweeți și trei scrisori. Vizitatorii vor avea parte de experiențe care vor începe la Școala Centrală (străzile Icoanei, nr. 3-5) și vor continua la Rezidența BRD Scena9 (I.L. Caragiale, nr. 32). Cele două spații vor comunica prin scrisori, vederi, telegrame, bilețele, tweet-uri, SMS-uri, dar și prin poveștile pe care le poartă vizitatorii dintr-un loc în celălalt.

O galerie vitrată, o mansardă, o grădină istorică și o curte vor fi animate alternativ prin muzică, lecturi, teatru și dans. Cinci spații interactive vor fi pregătite pentru a propune vizitatorilor experiențe și reflecții asupra comunicării întâlnirii/neîntâlnirii cu noi înșine și cu ceilalți de aproape sau de departe.

Școala Centrală și Rezidența BRD Scena9 vor găzdui expoziții și tururi ghidate prezentate într-o formă inedită față de edițiile precedente. Curtea rezidenței va răsuna la miezul nopții  într-un jam session muzical, iar la Școala Centrală într-un jam epistolar.

Cele două spații culturale se vor deschide împreună la Noaptea Albă în Cartierul Icoanei pentru a promova noi repere urbane pe harta Bucureștiului istoric, dar și pentru a face posibilă întâlnirea dintre trecut ( Școala Centrală) și prezent (Rezidența BRD Scena9) în cartier.

Acces: gratuit
Orar: 20.00 – 02.00
Adresă: Școala Centrală (str. Icoanei nr. 3-5) și Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32)

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80398

Publicat de la data mai 10 2017. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

29 ianuarie 2020, 2:27
 

VSV
Senin
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 17:20
Prognoza 30 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit
10°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

V
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă; Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval […]

Loto

Horoscop

  • 259.658 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team