Dragnea: Ponta vrea ca acordul de coabitare cu Băsescu să funcţioneze

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că premierul Victor Ponta îşi doreşte ca acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu să funcţioneze.

(Pactul de coabitaren.r.) „a fost necesar iniţial, pentru că, cel puţin aşa a părut, că acel document scris pe care premierul l-a respectat şi şi l-a asumat cu toată responsabilitatea şi l-a luat în serios a fost apreciat de cancelariile internaţionale şi a arătat că în România în 2013 va fi stabilitate, înţelegere, o colaborare instituţională corectă între Guvern şi Preşedinţie şi, din câte ştiu eu, premierul doreşte în continuare ca acest acord să funcţioneze, nu doreşte să-l denunţe. (Victor Ponta n.r.)”nu vrea să-l denunţe şi în continuare dacă mai poate fi salvat ca şi acord în continuare, de ce nu?”, a declarat liviu Dragnea la RFI. Vicepremierul crede că pactul de coabitare mai poate fi salvat, Dragnea a răspuns: „Da, eu cred că da. Sunt realist”.

Dragnea a fost întrebat ce efecte ar avea ruperea acordului de coabitare şi a spus: „Nu ştiu ce efecte ar putea avea în plan intern, chiar nu-mi dau seama, dar s-ar putea ca în plan extern să creeze iar o imagine că în România chiar cele două instituţii nu se pot înţelege, Guvernul şi Preşedinţia, instituţii importante. Şi nu ştiu, parcă ar fi important să rămânem în continuare cu această imagine de ţară stabilă în zonă, în regiune”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.