Dragnea susţine în continuare asumarea răspunderii Guvernului pe regionalizare

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine în continuarea varianta angajării răspunderii Guvernului pe proiectul de regionalizare, precizând că este o „fereastră de oportunitate”. Declaraţia a fost făcută, duminică, într-o emisiune televizată

Dragnea a fost întrebat, într-o emisiune televizată, dacă susţine în continuare varianta în care pachetul de legi privind regionalizarea să fie adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului.

„O susţin în continuare, pentru că mi se pare un proiect uriaş, poate primul proiect de ţară de la Revoluţie încoace. Eu cred că pentru un asemenea proiect Guvernul într-adevăr îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului, pentru că nu cred că proiectul de regionalizare merită să riscăm să-l dezbatem un an şi ceva de zile în Parlament în condiţiile în care important este să prindem această fereastră de oportunitate care poate e unică, 2013”, a argumentat Dragnea, menţionând că în această situaţie s-ar putea opta pentru alegeri directe la stabilirea primelor conduceri de regiuni.

Anterior, vicepremierul a fost întrebat dacă urmăreşte să devină şeful unei regiuni administrative, după finalizarea procesului.

„Nu vreau asta, pentru că calendarul este următorul: după aprobarea modificărilor la Constituţie, care sperăm să se întâmple unde în octombrie…în noiembrie – decembrie vrem să aprobăm legislaţia efectivă de înfiinţare a regiunilor şi care să stabilească atribuţiile şi competenţele care trebuie să meargă la regiuni, inclusiv reşedinţa acestora. Spre finalul finalului anului să aibă loc alegerile la regiuni, alegerile probabil indirecte…să fie decât aleşii locali cei care votează”, a susţinut vicepremierul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.