Dragnea: Ţara nu mai poate fi guvernată în acest mod

Tensiuni în USL. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat foarte deranjat, vineri, de cererea celor 63 de parlamentari PNL care vor, fără a discuta în USL, modificarea legii electorale în 2016 pentru primari și președinți de Consilii Județene.

 

”Țara asta nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depun un proiect de modificare a unei legi importante, discutăm, în fapt, de o rediscutare a unui sistem administrativ. Ne așteptam să discutăm serios despre modificarea legii parlamentarilor, să nu mai avem 600 de parlamentari și 2-3 per un colegiu, noi neputând să ducem la bun sfârșit o discuție despre regionalizare și descentralizare. Astea sunt lucruri care trebuie tranșate rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmărim obiectivele stabilite politic în programul prezentat în 2011, pe programul de guvernare asumat de noi, bine. Nu putem, trebuie să hotărâm să nu mai păcălim populația”, a susținut Dragnea.

”Dacă ăsta este unul dintre motive, e un motiv incorect care nu are legătură cu țara. Dacă ăsta e motivul, sper să nu fie ăsta, atunci e un lucru foarte grav, să încercăm să modificăm acte normative pe interese electorale. PSD-ul va rămâne primul partid în România”, a comentat Dragnea privind intenția PNL de a-și asigura o liniște electorală în 2016.

Dragnea a explicat că își dorește discuții ”calme” în cadrul USL-ului.

”Eu nu dau ultimatul liberalilor pentru că nu sunt în asemenea poziție. Este un punct de vedere. Este vorba de seriozitate, ne apropiem de finalul primului an de guvernare în care trebuie să vedem dacă mai putem duce la capăt niște proiecte asumate împreună, în comun. Regionalizarea nu este a mea sau a lui Victor Ponta, este un proiect la care am lucrat împreună în USL și care am stabilit să o implementăm în acest an”, a mai precizat vicepremierul.

Un număr de 63 de parlamentari PNL au semnat un proiect care avantajează partidul mai mic și dezavantajează partidul dominant la alegerile locale din 2016, documentul ajungând direct în Parlament, fără a trece prin USL.

 

Puiu Hașotti: „A fost cam nervos, cu astfel de ieșiri abrupte…”

În replică, liderul senatorilor PNL Puiu Hașotti a reacționat vineri după declarațiile făcute de președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea în care acesta afirmase că USL „nu mai poate continua așa”. „Cred că dl Dragnea s-a cam pripit, a fost cam nervos. Nu trebuie făcute astfel de declarații, ci trebuie să avem un dialog. Cu cât dialogul este mai intens, cu atât el va fi mai onest și lucrurile se vor îndrepta. Nu cred că PNL prin declarații tăioase sperie PSD-ul, și nici PSD-ul nu sperie PNL-ul. Cred că trebuie să ne ocupăm de guvernare”, a comentat Hașotti, într-o intervenție la Realitatea TV. „Din punctul meu de vedere USL are șanse să guverneze până în 2016. Evident că, dacă avem astfel de ieșiri abrupte, tăioase, lucrurile sunt dificile”, a mai spus liderul senatorilor liberali despre declarația lui Dragnea. Senatorul PNL a admis însă că inițiativa parlamentarilor PNL care vizează modificarea modului de alegere a primarilor și președinților de Consilii Județene trebuia discutată atât în USL, cât și în PNL înainte de a fi depusă, fiind vorba despre un proiect „de mare încărcătură politică”. „În ce privește inițiativa care l-a deranjat pe dl vicepremier, ea va fi discutată în USL și poate fi acceptată sau respinsă de către majoritatea parlamentară pe care o avem, iar lucrurile se sting (…) Lucrurile se pot aranja în urma unei decizii în interiorul USL”, s-a arătat împăciuitor Hașotti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.