Dragoste bolnavă (Bad Love) by Remus CERNAT (61)

EXCLUSIVITATE

Şi-au pierdut Duhul Sfânt acu o mie de ani, la Marea Schismă (1054 dH)! A urmat o serie impardonabilă de greşeli care a lăsat istoriei cicatrici adânci!

Peste 250 de ani de Război al Cruciaţilor (milioane de crime, tâlharii, violuri), peste 600 de ani de Inchiziție, de la inchiziţia medievală aproximativ 1200 d.H. până la inchiziţia romană după 1800 d.H. (milioane de crime, torturi, arderi pe rug, deposedări de proprietăţi) iar în zilele noastre, fraţii noştri rătăciţi cheltuiesc multe Sute de Milioane de Euro ANUAL pentru a muşamaliza procese de pedofilie, homosexualitate şi molestare de copii (https://www.mediafax.ro/externe/principalele-cazuri-de-pedofilie-din-biserica-catolică-5741532)

Asta pentru că fraţii noştri rătăciţi nu au voie să se căsătorească! La noi, în clerul orthodox sunt preoţi care rezistă eroic în faţa ispitelor de tot soiul şi devin vrednici Preoţi Călugări şi preoţi care nu rezistă ispitelor însoţirii şi atunci se căsătoresc, devin Preoţi Mireni şi alături de Coana Preoteasă şi copii formează modele de Familie Tradiţională demne de urmat!

Iată ce ne vorbeşte Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie despre diferenţele dintre catolici şi ortodocşi (“Ne vorbeşte Părintele Cleopa” vol 3 Editura: Episcopiei Romanului Anul:1996)

 1. filioque: Ei ziccă Duhul Sfânt purcede şi de la Tatăl şi de la Fiul. Această greşeală dogmatică este cea mai grea. Sfântul evanghelist Ioan spune că Duhul Sfânt purcede de la Tatăl şi este trimis în lume prin Fiul. (Ioan)
 2. supremaţia papală: Papaeste considerat de ei capul suprem al Bisericii creştine, adică locţiitorul lui Hristos pe pământ! Mai mare decât toţi patriarhii! Ceea ce n-a făcut Biserica Universală. Mândrie drăcească. Papa se numeşte urmaşul Sfântului Petru!
 3. infaibilitatea papală: Ei ziccă Papa nu poate greşi ca om, în materie de credință când predică el, ceea ce iarăși este o dogmă nouă respinsă de Biserica Ortodoxă
 4. purgatoriul: Ei ziccă între Răi şi iad ar fi un foc mare unde stă sufletul câteva sute de ani şi se curăţă, apoi se duce în Rai. Nu scrie în Sfânta Scriptură aşa ceva; nu-i prevăzută nicăieri această învățătură
 5. azimile: Ei nu slujesc cu pâine dospită, cicu azime, ca evreii
 6. imaculată concepţie: Ei zic că Maica Domnului ar fi născută de la Duhul Sfânt. Nu-i adevărat. Este născută în chip firesc din dumnezeieştii Părinţi, Ioachim şi Ana, ca rod al rugăciunii
 7. substanţialitatea: Lasfinţirea Sfintelor Daruri, catolicii nu fac rugăciunea de invocare a Sfântului Duh, cum facem noi la Sfânta Epicleză. Ei zic că Darurile se sfinţesc singure, când se zice: Luaţi mâncaţi… şi celelalte. Nu au rugăciunea de pogorâre a Duhului Sfânt, peste Daruri
 8. celibatul preoţilor: Preoţiicatolici nu se căsătoresc. Sunt celibatari, împotriva Sinoadelor ecumenice care au hotărât ca preoții de mir să aibă familie
 9. indulgențe papale: Altă rătăcire. Papei, dacă-i dai parale multe, poţi să faci oricâte păcate că te iartă, te dezleagă. Sfinţii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le dă papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea păcatelor oamenilor care nu au destule fapte bune
 10. mirungerea: Catolicii nu miruiesc copii imediatdupă Botez, ci la şapte-opt ani şi numai arhiereii îi miruiesc.

Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfântului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul şi Sfântul Ioan Gură de Aur, iar catolicii au liturghia romană şi cea ambroziană.

Alte diferenţe:

 • Adormirea Maicii Domnului: catolicii zic că Maica Domnului nu a murit şi că a fost ridicată cu trupul la cer fără a cunoaşte moartea;
 • contracepţia naturală: catolicii acceptă metoda de contracepţie a calendarului;
 • evoluţionismul: Vaticanul acceptă evoluţionismul;
 • statuile: catolicii cinstesc şi statuile, se închină şi le sărută ca pe icoane;
 • căsătoria: la catolici, taina căsătoriei este administrată de miri, preotul este doar un martor. La noi, preotul este cel care face taina!

Şi ce e mai rău abia acum urmează: Papa Francisc ca orice iezuit mason care se respectă e perfect de acord cu noul trend progresist al Noii Ordini Mondiale – Vaccinarea obligatorie a întregii lumi şi cu Cipuirea întregii lumi!

(http://ortodoxia.ro/index.php/article/papa-francisc-și-cipuirea)

(Pope Francis kissing the hands of David Rockefeller, Henry Kissinger and John Rothschild)

Rugăciunea însoţită de fapta bună (căci nu are efect una fără altă) Ne Va Salva! Rugăciunea la Dumnezeu Cel Adevărat, în Treime Sfântă Slăvit, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt! AMIN!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte !

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

 

 

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.