Drone pentru monitorizarea crocodililor de pe plajele Australiei

Un stat australian a început să testeze folosirea dronelor pe mai multe plaje populare, cu scopul de a monitoriza prezenţa crocodililor şi de a-i proteja astfel pe turişti, informează DPA.

Planul iniţial se bazează pe trei modele de drone de ultimă generaţie, utilizate pentru a semnala prezenţa crocodililor pe plajele cuprinse între Mission Beach şi Port Douglas din Queensland, un stat din nord-estul Australiei, a anunţat vineri Leeanne Enoch, ministrul Mediului din această ţară.

Salvamarii australieni sunt în prezent antrenaţi pentru a folosi aceste dispozitive şi vor transmite orice informaţie despre crocodilii din zonă unor reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru protejarea faunei. Bugetul proiectului dispune de fonduri de 105.000 de dolari australieni (78.000 de dolari americani), alocate de guvernul acestui stat.

Actuala populaţie de crocodili din Queensland nu este cunoscută. Anul trecut au fost înregistrate patru atacuri comise de aceste animale asupra turiştilor de pe plaje, inclusiv două care au fost fatale.

Crocodilii de apă sărată sunt extrem de mobili şi utilizează adeseori oceanul pentru a străbate distanţe lungi între estuarele din regiune.

Guvernul local afirmă că 84 de „crocodili-problemă” au fost strămutaţi din apele de coastă din nordul statului Queensland în 2017 în cadrul unui plan de administrare a populaţiei de crocodili din acest stat, lansat anul trecut şi care va avea o durată de implementare de trei ani.

Un raport recent precizează că autorităţile au investigat uciderea ilegală a opt crocodili anul trecut, iar trei dintre aceste cazuri s-au încheiat cu puneri oficiale sub acuzare.

Crocodilii sunt animale protejate în Australia, iar cei care au lungimi mai mari de cinci metri ajung să deţină statutul de „legendă”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.