Duhul Pădurii (The Forest Spirit) by Remus CERNAT (58)

EXCLUSIVITATE

ZILNIC se taie 70 de camioane cu lemne pentru fabricile de cherestea Holzindustrie Schweighofer din România!

Ministerul Mediului – ZILNIC, 10.000 de avize pentru transportul lemnului, după ce guvernul PNL a desființat prin OUG Garda Forestieră Națională.

România trimite masiv în spațiul comunitar cherestea și plăci, adică bușteni prelucrați rudimentar, ca să dea bine în statistică, iar șefa Vămii Agigea, care a blocat în portul Constanța 78 de containere încărcate cu 3.000 mc de cherestea, a fost schimbată din funcție.

Păduri seculare sunt rase complet sub masca ”regenerării”, iar camioanele încărcate cu zeci de tone de lemn nu sunt minim verificate.

Poliția pădurii, Radarul pădurii, Controale și Paracontroale Romsilva, Pădurari și Superpădurari TOȚI VÂNDUȚI! Care nu e de vânzare MOARE! Și hoții își văd de treabă nestingheriți și taie în medie 41 de hectare de pădure zilnic  (https://evz.ro/pădurarii-mor-pe-capete-hoții-de-lemne-taie-hectare-de-copaci-pe-zi.html)

De 30 de ani suntem conduși de SLUGI ȘI TRĂDĂTORI care nu realizează că-și taie craca de sub picioare! Păi dacă radeți toată pădurea voi de unde mai luați oxigenul slugi netrebnice ?! Dacă otrăviți toată mâncarea din galantar voi ce mai mâncați slugi netrebnice?! Dacă aruncați prin orașe cu tot felul de chimicale din avion voi ce credeți că respirați slugi netrebnice?!

Dacă batjocoreșți poporul care te-a crescut și  te-a ridicat cum vrei să te bucuri de averea din furat fără să fii linșat!?? Uite-așa în versuri din popor țăranul român va rupe multe cozi de sapă pe spinarea ta, SLUGĂ NETREBNICĂ!

În această lucrare mi-am imaginat Un Duh al Pădurii însoțit de un înger și un Porumbel Alb (simbolul Duhului Sfânt) care trece pe la fiecare țăran cinstit prin bătătură și Îl întreabă: “Fiule vrei să ai lemn de foc, lemn de construit o casă, lemn pentru butoaie? Vrei să ai de unde culege ciuperci, poame, coarne, mere pădurețe, și tot felul de plante medicinale? Vrei să ai unde să-ți hrănești albinele? Atunci pune mâna pe Topor, Furcă, Lopată și SALVEAZĂ-ȚI PĂDUREA!  Nu vei fi Singur!”.

În imagine nu e un țăran obișnuit, e un țăran uriaș din Bucegi!

Oricum Țăranul Român întotdeauna a fost Frate cu Codrul ! …cum bine spus-a Eminescu:

Codrul – frate cu românul –
De secure se tot pleacă
Şi izvoarele îi seacă –
Sărac în ţară săracă!

Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casă pustia,
Şi neamul nemernicia!

Doina marelui Eminescu are 8 variante! Citiți-le și pe celelalte 7! Citiți-le MAI ALES pe celelalte 7!!! (https://legiunea.com/mihai-eminescu-doina-două-variante-necenzurate/)

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte !

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.