După ȘAPTE ANI… Se reia circulația tramvaielor pe Bulevardul Liviu Rebreanu

Primăria Municipiului București a finalizat lucrările la tronsonul II al bulevardului Liviu Rebreanu, respectiv zona delimitată între Bulevardul Nicolae Grigorescu și Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Astfel, după 7 ani de la oprirea circulației tramvaielor pe bulevardul Liviu Rebreanu, aceasta va fi reluată începând de sâmbătă, 24 iunie 2017.

Întrucât în aceste zile se fac probe pe linia de tramvai respectivă, PMB face un apel către cetățenii care locuiesc sau lucrează în zona să parcheze în locurile special amenajate, nu pe linia de tramvai, pentru a nu împiedica circulația acestuia.

În acest sens, Primăria Municipiului București a amenajat un număr total de 507 de locuri noi de parcare, alături de celelalte lucrări de modernizare realizate în etapa a II-a: modernizarea liniei de tramvai,  a rețelei de contact, a peroanelor stațiilor de tramvai, a carosabilului, a trotuarelor și a pistei pentru biciclete, amenajarea a aproximativ 2500 mp spații verzi, refacerea semaforizării de la intersecția cu bd. 1 Decembrie 1918, Barajul Dunării și Barajul Sadului, devierea rețelelor edilitare pe acest culoar (apă, canalizare, Net City) și refacerea branșamentelor, înlocuirea rețelei de termoficare și lucrări de modernizare a infrastructurii și suprastructurii stradale, reamenajarea intersecțiilor, extinderea sistemului de management al traficului și în intersecțiile situate pe acest tronson, modernizarea sistemului de iluminat public pe această arteră.

Lucrările de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu au început în anul 2010 și au fost împărțite în două tronsoane: tronsonul 1, între Camil Ressu — Nicolae Grigorescu și tronsonul 2, între Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie, fiecare dintre aceste tronsoane având câte două benzi pe sens.

Bulevardul Liviu Rebreanu face legătura între Bdul Camil Ressu, Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie 1918, fiind unul dintre bulevardele importante ale Sectorului 3, dar și din Municipiul București.

Unele dintre beneficiile importante ale reabilitării acestui bulevardul sunt următoarele: îmbunătățirea condițiilor de circulație, prin creșterea fluenței traficului și a gradului de siguranță, atât pentru șoferi cât și pentru pietoni și bicicliști, creșterea calității transportului cu mijloacele de transport în comun prin mărirea vitezei de deplasare a acestora, promovarea utilizării multiplelor mijloace de transport cu scopul de a asigura o mobilitate ridicată și de a controla încărcarea traficului.

Sursa: AGERPRES

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.