Dușmanii poporului au fost identificați. Mulți sunt în Piața Universității – Lucian AVRAMESCU

       Prins de treburile mele de țăran – nutreț pentru vite, lemne pentru sobe și altele din dinastia sapei – am pierdut firul marilor preocupări și m-am decuplat de la combustia în care fierb laolaltă politica și magiunul avântului social. Am deschis, în această seară, pe internet, un ziar online scris, în general, de oameni pe care-i știu dacă nu neapărat și musai patrioți, măcar zdraveni la cap. Aflu că a fost aflat, în sfârșit, adevărul despre cei care demonstrează împotriva înstrăinării, pe nimic sau pe subnimic, a auruluil de la Roșia Montana. Sunt toți dușmani ai poporului. Unii sunt legionari iar alții, fiindcă sunt despicați în falii, și mai legionari. Toți sunt vânduți rușilor. Cum să fii împotriva progresului? Cum să fii împotriva scoaterii aurului, cangrenă istorică, din vremea dacilor, în Apuseni, atâta vreme cât așa zisul ochi al dracului nu stă o secundă la noi, iubitorii țării noastre luîndu-ni-l iute și definitiv pentru a nu ne contamina? Aurul pleacă. Aici rămân  cianurile, pustiul. Cei care se opun pustiului sunt dușmani ai poporului. Cam asta am înțeles citind și recitind o deșănțată mizerie. Mi-am sunat un amic și l-am întrebat ce se întâmplă, fiindcă îl știu cuplat la evenimente. Nimic. Mulți au luat bani, bani, bani. Proiectul respectiv a fracturat România în buni de dat Roșia Montana străinilor pe nimic și răi, care se țin împotrivă. Răii sunt calificați ca dușmani ai poporului. Demonstranții din Piața Universității sunt vizați de toate securitățile care stăpânesc și căpușează azi România, toate serviciile au oameni acolo, toți spionii sunt călare pe ei. Ce vor? Să-i dezbine și să-i compromită. Să-i sperie. Să-i alunge. Uită-te cu atenție! Sunt tineri și frumoși, par sincer îngrijorați de jaful care distruge țara. Fals, zic serviciile și propaganda din ce în ce mai agresivă! Toți sunt ruși și sovietici. Cei care nu-s sovietici sunt horthyști. Da, dar de după perdele se uită alte mii și mii și milioane de români care s-au săturat să-și vadă țara vândută pe nimic și care țin cu demonstranții chiar dacă nu ies în stradă. Și ei sunt dușmani ai poporului? Da, și ei sunt dușmani ai poporului. Înseamnă, încerc eu bleg o întrebare, că poporul e dușmanul poporului? Întocmai.

     În această amărâtă situație, n-am încotro și mă divulg: sunt dușman al poporului. Nu vreau să vândă Ponta, urmașul lui Băsescu, Roșia Montana, cel mai mare zăcământ aurifer și nu doar aurifer din Europa, pe nimic și mai puțin de nimic fiindcă rămânem și cu ponosul unei tumori canceroase pe teritoriul frumos și istoric al Apusenilor. Sunt dușman al poporului, așa cum scriu apăsat și grețos, niște foști colegi din presă care iubesc cianurile și datul aurului pe nimic și repede, fiindcă eu nu vreau. Mă opun. Sunt dușman al poporului fiindcă îmi pun  întrebări legate de otrăvirea apei din fântână și mă încăpățânez să cred că nu e nimic mai de preț pentru această mioritică împrejmuire decât  limpezimea izvoarelor de acasă, din care beau apă vie om și vită deopotrivă. Sunt dușman al poporului fiindcă văd progresul nu vânzând buștenii din pădure ca bușteni, ci ca mobilă, petrolul nu ca aur negru, ci în expresia complicată a prelucrării industriale, munții, nu ca minereu, ci ca peisaj vizitat turistic de oameni dintr-o lume în care orașe și țări au devenit bazine chimice iar ei caută puritatea pierdută, edenul. Sunt dușman al poporului fiindcă sunt convins că această planetă  nu se mai are pe sine decât pe ici pe colo, în unica avere a sărăciei mele, puritatea.

      Da, cele zece servicii secrete ale lui Băsescu și, mai nou, Ponta, au azi ca ordin de zi pe unitate compromiterea celor care demonstrează împotriva proiectelor Roșia Montana și gazele de șist. De ce-l jucai mă în picioare pe Maniu, în celulă, e întrebat un torționar? De ce-l pisai mă pe omul ăla suferind și bătrân? Fiindcă ni s-a spus că e dușman al poporului. Da, revin în actualitate, dușmanii poporului. Sunt – cât timp or mai fi – prin Piața Universității, pe la Pungești, pe la…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.