Economia Bulgariei, în pragul recesiunii

Procesul de rectificare a bugetului, aflat în plină desfășurare, este de maximă importanță, pentru că economia se află în pragul recesiunii. Declaraţia aparţine ministrului bulgar al Muncii și Politicilor Sociale, Hasan Ademov, transmite Novinite.

’’Economia Bulgariei este în pragul recesiunii. Este greu să te aștepți la miracole la sfârșitul anului. Actualizarea bugetului este un proces forate important al guvernării și trebuie să ia în calcul problemele copleșitoare ale veniturilor bugetare’’, a spus ministrul la postul public de televiziune.

Ademov a explicat că precedentul buget nu a calculat deloc bine impactul cheltuielilor neprogramate în sfera socială. ’’Vom încerca să găsim o soluție pentru bonusurile de Crăciun la sfârșitul anului’’, a spus Ademov, care a adăugat că și sistemul de asigurări va avea de suferit. ’’Trebuie să fim foarte atenți pentru a nu fi atrași într-o spirală a inflației care poate duce chiar și la disparitia acestor mici venituri.’’

Actualul cabinet de la Sofia, susținut de socialiști și condus de fostul ministru de Finanațe Plamen Oreșarski, a decis, în urmă cu doua săptămâni, că este necesara o rectificare a bugetului pregătit de fostul ministru de Finanțe de dreapta, Simeon Djankov, un personaj care a avut parte de o presă foarte bună în Occident, însă care a devenit extrem de criticat în Bulgaria.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.