Educatie Financiara: ultimul loc in Europa

De ceva timp, auzim vorbindu-se din ce in ce mai des despre educatie financiara, insa statisticile nu arata foarte bine pentru tara noastra.

Conform unui studiu de acum doi ani realizat de Banca Mondiala la nivelul Uniunii Europene si prezentat in cadrul celei de a doua editii a European Money Week de ARB, a plasat Romania pe o pozitie codasa in materie de cunostinte financiare.

Din cele 143 de tari, doar 127 s-au calificat ca si raspunsuri, iar Romania cu un procentaj de 22%, a inregistrat ultimul loc in Europa.

Avem nevoie de un nivel cat mai ridicat de educatie financiara a subliniat Sergiu Oprescu, in cadrul seminarului „Noua paradigma la nivel european: consumatorul de servicii financiare, intre transparenta si riscuri”, in cadrul seriei de evenimente European Money Week.

In opinia sa, educatia financiara trebuie sa aiba o contributie substantiala in ocuparea fortei de munca, la cresterea economica si la reducerea excluziunii financiare si sociale.

Educatia financiara, mecanism pentru cresterea incluziunii financiare

In Romania incluziunea financiara se situeaza la nivelul de 60%, comparativ cu UE unde depaseste 90%.

Statistici negative: Populatia activa este in scadere

In ultimii 10 ani populatia activa a Romaniei s-a redus cu aproximativ 6 pp (puncte procentuale), iar estimarile arata ca pana in 2020, populatia cu varsta intre 20 si 64 de ani se va reduce cu inca aproximativ cu 4 pp.

Ar trebui sa ne ingrijoreze acest lucru, pentru ca acestea sunt presiuni care sunt exercitate pe capitalul uman, vor afecta productivitatea muncii si cresterea economica in Romania„, a subliniat Oprescu.

integral pe finzoom.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.