Elevii din Anglia, scutiți de examene

Anglia a intrat în cel de-al treilea lockdown naţional, pe perioada căruia şcolile şi magazinele vor fi închise, iar oamenii vor trebui să stea casă, întrucât creşterea cazurilor de infectare cu noul tulpină de coronavirus riscă să supraaglomereze sistemul de sănătate.

În aceste condiții, elevii din Anglia nu vor susţine examene formale în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, ci vor primi note în urma evaluării făcute de profesori, potrivit Reuters.

Williamson a anunţat că examenele pentru elevii cu vârste de 14 şi 18 ani – care se aflau la baza procedurii de admitere în licee şi universităţi – vor fi înlocuite cu note acordate de profesori.

Deşi examenele sunt modalitatea cea mai corectă de a evalua cunoştinţele unui elev, din cauza impactului acestei pandemii, nu este posibil să organizăm aceste examene anul acesta”, a declarat ministrul în Parlament.

La începutul anului, Williamson a fost intens criticat pentru sistemul de evaluarea pe bază de algoritmi. A fost nevoit să renunţe la această procedură după ce erorile din sistem au dus la rezultate incorecte pentru unii elevi, afectându-le admiterea la universităţi.

În urma protestelor publice, rezultatele stabilite cu ajutorul algoritmilor au fost înlocuite cu note stabilite de profesori în cazurile în care elevii au considerat că au fost nedreptăţiţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.