Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Emil Hurezeanu, la Nocturne, TVR 1 şi TVR HD

Publicat: luni, 15 aprilie 2013

Marina Constantinescu vă dă întâlnire la Nocturne luni, 15 aprilie, de la ora 23.00, și pe www.tvrplus.ro

Pentru luni, 15 aprilie, la Nocturne, TVR 1 programează o întâlnire neconvenţională între realizatoarea Marina Constantinescu şi scriitorul, omul de presă, radio şi televiziune Emil Hurezeanu.

Proaspăt reîntors din Japonia, Emil Hurezeanu recunoaşte că n-ar poposi acolo mai mult de câteva zile, spre deosebire de gazdă, care ar alege pe loc Ţara Soarelui Răsare drept destinaţie pe viaţă.

Cei doi stau de vorbă la Nocturne despre relaţiile dintre marile puteri ale lumii, despre prezenţa invitatului în puncte cheie pentru români (Radio Europa Liberă, apoi Piaţa Universităţii), despre emisiunea România mea sau programul Cap şi Pajură (realizat împreună cu Cristian Tudor Popescu), dar şi despre presă ca având o contribuţie decisivă în fracturile şi dezechilibrele societăţii noastre, fiind totodată o victimă.

Cu totul inedit pentru emisiunea Nocturne a fost dialogul celor doi despre problema agrară, plecând de la temerea invitatului că există o „lipsă de interes a elitelor faţă de problemele reale ale celorlalţi” (Emil Hurezeanu). Întrebat dacă lumea elitelor este „rănită” de contextul social al ultimilor (zeci de) ani, Emil Hurezeanu răspunde: „lumea asta este prizoniera propriei indiferenţe, este un abandon de grup, în grup”.

Vorbind despre România, Hurezeanu admite că nu se numără printre aceia care spun „nu se mai poate face nimic”. Jurnalistul este de părere că „nu prin plecare se mai rezolvă lucrurile, ci prin rămânere şi interiorizare, prin internalizarea problemelor”.

În fiecare luni, de la ora 23.00, Marina Constantinescu va continua discuţiile cu jurnalişti de impact din presa românească, fără nicio intenţie de a judeca, ci doar cu aceea de a înţelege derapajele de la deontologia profesiei de jurnalist.

În noul sezon Nocturne, Marina Constantinescu încearcă o radiografie a societăţii şi, implicit, a presei româneşti prin interviuri cu jurnalişti de impact, de primă linie. „Noul este reprezentat acum de încercarea mea de a radiografia şi altfel ce înseamnă un lider de opinie, acela din mass media. Încerc să discut, cu câţiva oameni cu impact din televiziuni, radio şi presa scrisă asupra acestei societăţi, ce înseamnă verbul, responsabilitatea, compromisul, vina, asumarea, derapajul. Şi, deloc în ultimul rând, ce este puterea…”, spune Marina Constantinescu, realizatoarea Nocturnelor de la TVR 1.

Dialogul pe teritoriul Nocturnelor s-a purtat deja cu jurnaliştii Marius Tucă şi Liviu Mihaiu, iar după ediţia cu Emil Hurezeanu, vor urma Robert Turcescu, Mihai Gâdea, Radu Moraru.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook – http://bit.ly/NocturneTVR1.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4638

Publicat de la data apr. 15 2013. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 0:16
 

ENE
Senin
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.389 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team