Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Emoționantă comemorare Şerban Cantacuzino, la ICR Londra

Publicat: miercuri, 06 iunie 2018

Institutul Cultural Român din Londra a găzduit marţi, 5 iunie, un eveniment de comemorare a lui Şerban Cantacuzino, arhitect, scriitor și lider al mișcării europene de conservare a patrimoniului istoric, care a murit la Londra în 19 februarie a.c.

Descendent al familiilor princiare Cantacuzino și Bibescu, fiu al celebrului arhitect și profesor G. M. Cantacuzino, a trăit cea mai mare parte din viață în Marea Britanie, făcând o carieră remarcabilă ca secretar al Comisiei Regale pentru Arte Frumoase, ca autor de studii de referință în domeniul arhitecturii și coordonator al multor proiecte de restaurare și conservare, în Marea Britanie dar și în România, prin Asociația „Pro Patrimonio”, pe care a înființat-o.

Șerban Cantacuzino fost un mare prieten al Institutului Cultural Român din Londra, contribuind, în calitate de membru fondator al Societății „Enescu” din Marea Britanie, la promovarea muzicii românești, dar și la alte proiecte de promovare a culturii române, de care a rămas atașat întreaga viață.

Printre cei care au evocat alura de gentlemen perfect, cultivat, discret și generos a prințului Cantacuzino, s-au numărat E.S. Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, directorul ICR Londra, Dorian Branea, Nicolae Rațiu, lider al comunității românești din Marea Britanie, precum  și fiicele Ilinca și Marina Cantacuzino, la care s-au adăugat câțiva dintre numeroșii săi nepoți. Evocările au fost punctate de piesele camerale favorite – Bach, Enescu, Elgar – ale lui Șerban Cantacuzino, mare meloman și excelent muzician amator el însuși, intepretate de violoniștii Remus Azoiţei şi Alda Dizdari, flautista Ileana Ruhemann și pianiștii Sînziana Mircea, George Rowell şi Tom Blach.

Peste 190 de de prieteni şi admiratori ai lui Șerban Cantacuzino, deopotrivă britanici și români, s-au strâns la Institutul Cultural Român din Londra – unde prezența sa distinsă, de o eleganță ireproșabilă, se făcea adesea remarcată la concerte și vernisaje, alături de soția sa, Anne – pentru a onora memoria uneia dintre cele mai mari personalități ale exilului românesc european.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=98809

Publicat de la data iun. 6 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 septembrie 2019, 19:14
 

NNE
Predominant înnourat
27°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:51
Apus: 19:33
Prognoza 13 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Soare
29°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

N
Senin
13°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.626 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme