Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ENGIE Romania a cumpărat acţiuni Gazprom

Publicat: vineri, 22 februarie 2019

 

 

ENGIE Romania a achiziţionat acţiunile deţinute de Gazprom Schweiz AG şi filialele acesteia din cadrul companiei de distribuţie, furnizare şi servicii de gaze naturale Wirom, care operează în partea de sud a României, mărindu-şi astfel participaţia de la 48,85% la 100%, după ce a primit acordul Consiliului Concurenţei.

 

Prin această achiziţie, ENGIE Romania îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale de pe piaţa reglementată de gaze naturale la nivel naţional, notează un comunicat al companiei.

 

Acest lucru este în concordanţă cu strategia grupului ENGIE de a-şi dezvolta activităţile de infrastructură de reţele şi soluţii destinate clienţilor şi de consolidare a principalelor segmente de activitate pe pieţele cheie. Procesul de achiziţie a demarat la începutul anului 2018, iar contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor a fost semnat în noiembrie 2018.

 

„Această achiziţie permite ENGIE Romania să-şi consolideze poziţia în sectorul gazelor naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi, precum şi să ofere clienţilor Wirom o gamă mai largă de servicii energetice şi soluţii digitale asociate activităţilor principale”, a declarat Eric Stab, preşedinte şi CEO al Engie Romania.

 

Wirom este o companie de distribuţie şi furnizare de gaze prezentă atât pe piaţa reglementată, cât şi pe cea concurenţială, precum şi un furnizor de servicii energetice operând în cinci oraşe din sudul ţării: Giurgiu, Alexandria, Turnu Măgurele, Olteniţa şi Corabia. În prezent, WIROM operează o reţea de distribuţie a gazelor de aproximativ 300 km, are un portofoliu de 44.000 de clienţi şi îşi extinde continuu reţeaua actuală pentru a putea deservi mai mulţi clienţi. WIROM a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de aprox. 12 milioane EUR şi are aproximativ 100 de angajaţi.

 

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.700 de angajaţi.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108588

Publicat de la data feb. 22 2019. Categorii ALEGEREA NOASTRA, ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 septembrie 2019, 18:17
 

VSV
Soare
23°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 23%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:02
Apus: 19:14
Prognoza 23 septembrie 2019
Zi
 

S
Parţial însorit
25°C
Vânt: 0 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Noros
14°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.798 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team