Englezii, tot mai reticenţi cu privire la români şi bulgari

Aproape jumătate dintre britanicii chestionaţi într-un studiu declară că românii şi bulgarii ar trebui să nu aibă dreptul de a trăi şi de a munci în Marea Britanie. Sondajul a fost realizat de postul de televiziune Channel 5 şi publicat luni în pagina electronică.

47 la sută sunt britanici spun că imigranţii din România şi Bulgaria nu ar trebui să aibă dreptul să trăiască, să lucreze şi să pretindă beneficii sociale în Marea Britanie. Doar 25 la sută dintre persoanele chestionate au răspuns pozitiv, iar alţi 18 la sută s-au declarat în favoarea unor drepturi limitate comparativ cu cele ale altor ţări UE. 10% au răspuns că „nu ştiu”.

Peste jumătate dintre cetăţenii chestionaţi (53 la sută) sunt de părere că imigranţii europeni veniţi recent în Marea Britanie contribuie la buget într-o proporţie mai mică decât beneficiază de sistemul de ajutoare sociale.

56 la sută dintre subiecţi spun că, că per total, imigraţia a avut un impact negativ asupra ţării lor

Britanicii consideră că cele mai mari probleme cauzate de imigranţi în Marea Britanie sunt impactul negativ pe care l-au avut aceştia asupra lucrătorilor autohtoni în materie de salarii şi locuri de muncă (31 la sută), impactul asupra serviciilor (de exemplu şcoli sau spitale), cu 22 la sută, solicitarea de beneficii sociale (21 la sută), creşterea infracţionalităţii (8 la sută) sau efectul negativ asupra culturii britanice (5 la sută). Doar 7 la sută cred că nu au fost probleme.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.