”Eroul de la Liberec” vrea să ducă Flacăra Horezu în liga a doua

Florin Matache, portarul care a calificat-o pe Dinamo în grupele Ligii Europa acum nouă ani, apărând penalty-ul decisiv cu Slovan, este antrenor-jucător la divizionara a treia vâlceană

A ajuns la 36 de ani și nu s-a ferit să o ia de la capăt. Adică din liga a patra! Florin Matache, portarul care a făcut minuni pentru Dinamo în 2009, atunci când ”câinii” au întors rezultatul dublei manșe cu Slovan Liberec și s-au calificat, la penaltiuri, în grupele Ligii Europa, continuă fotbalul în ligile inferioare.

Sezonul trecut, golkeaperul a semnat cu Flacăra Horezu, cu care a promovat din liga a patra în liga a treia, iar anul acesta are ambiții și mai mari cu echipa vâlceană.

” Suntem nou-promovați, nu avem obiectiv fix, vrem să jucăm cât mai bine și să arătăm că și la Horezu se poate face performanță. Încercăm să îmbinăm experiența noastră, cu tinerețea unora. Lucrurile aici se fac cu pași mici, dar se fac cu cap” – Florin Matache, portar și antrenor secund Flacăra Horezu.

Fotbalistul care a făcut istorie cu Dinamo a povestit experiențele sale de când a ajuns la Flacăra și cum este văzut de coechipierii săi, dar și de fani, locuitorii din Horezu.

” Am venit la Horezu pentru că am o relație de prietenie cu Adi Popa (n.r.- antrenorul echipei), în liga a patra a fost un proiect nou, mi-a plăcut și am încercat să ajut, în joacă, dar acum e un lucru foarte serios. Mă mândream cu porecla ”Eraul de la Liberec”, o port în suflet și acum. Oamenii vin la stadion, ne opresc prin oraș, ne încurajează, trăiesc la intensitate maximă, motivațional sunt foarte buni” – Florin Matache, portar și antrenor secund Flacăra Horezu.

În vestiarul de la Horezu se vorbește despre perfomanțele lui Matache

Colegii lui Matache se mândresc că au o vedetă în vestiar, dar, cu toate astea, cei care țin cu rivalele celor de la Dinamo îl mai înțeapă pe baza trecutului său.

” Suntem buni prieteni, am fost și colegi, toți suntem bucuroși că un astfel de jucător face parte din echipa noastră. Lumea îl cataloghează în continuare pe Florin ”Eroul de la Liberec”, a realizat o mare performanță cu Dinamo, îl  cunoaște toată țara. Avem și steliști în lot, sunt mici înțepături, dar astfel de lucruri au loc peste tot” – Adi Popa, antrenor Flacăra Horezu.

” Nu prea ne permitem să-l tachinăm pe Matache, este antrenorul nostru, poate ne dă câte o amendă dacă facem o glumă proastă. Este un tip profesionist, așa cum a fost ca jucător este și ca antrenor” – Cristi Munteanu, fotbalist Flacăra Horezu.

Nu se mai gândește la Liga 1

Matache știe că a încheiat conturile cu fotbalul de pe prima scenă și recunoaște că vrea să treacă de cealaltă parte a baricadei, adică pe banca tehnică.

” Nu cred că mai joc în Liga 1, am început Școala de antrenori, este un pas pe care vreau să-l fac, am o vârstă, e momentul să las locul celor tineri. Sunt la început în antrenorat, vreau să văd dacă îmi place și dacă mă descurc” – Florin Matache, portar Flacăra Horezu.

Vor să rescrie istoria clubului

Atunci când vine vorba despre performanțele echipei, vâlcenii trăiesc din amintiri. În acest sezon, Matache&co vor să bifeze cel mai bun traseu al clubului, așa că trag tare să depăsească rezultatele obținute în urmă cu peste două decenii.

”Vrem să facem o figură cât mai frumoasă, este o mare bucurie pentru comunitate că am reușit după 20 de ani să ajungem aici. Obiectivul nostru este menținerea în Liga a treia, și, cu cât suntem în clasament mai sus, cu atât mai bine” – Adi Popa, antreor Flacăra Horezu.

”Avem gânduri mărețe pentru liga a treia, după două ratări consecutive de promovare, a treia oară a fost cu noroc și ne dorim să facem o figură frumoasă și să terminăm în prima jumătate a clasamentului. Apoi, în funcție de partea financiară, căci acolo este cheia, vom vedea dacă ne putem gândi la promovarea în liga a doua” – Raul Nistor, căpitan Flacăra Horezu.

”Am mai fost în liga a treia înainte de Revoluție, acum avem un nucleu de jucători cu experiență, pe lângă ei am adus tineri de valoare, care se ridică la nivelul ligii a treia. Prin cunoștințe, prieteni, am reușit să transferăm fotbaliști buni, au văzut baza sportivă, condițiile pe care le avem, le-au plăcut și au rămas aici” – Valentin Grigorescu, președinte Flacăra Horezu

Stefan Gavan

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.