Eșecul guvernării PSD – ALDE aduce finanțele țării în pragul imploziei

Avântul ministrului Teodorovici de la preluarea portofoliului Finanțelor pălește. Totul, din cauza dezastrului pe care colegii lui pesediști l-au produs în domeniul finanțelor, rezultat în urma catastrofei create prin măsurile aberante și nesustenabile..

Cifrele oficiale ale Ministerului de Finanţe nu fac decât să provoace fiori. A doua lună de execuţie bugetară s-a încheiat cu un deficit de 0,6% din PIB. O cifră îngrijorătoare, având în vedere că vistieria statului e programată anul acesta să cheltuie cu doar 3% din PIB mai mult decât reuşeşte să încaseze. Datele, după primele două luni ale anului, oferă perspective sumbre în ceea ce privește încadrarea în targetul de deficit de 3% pe care România îl are stabilit.
Soluția lui Teodorovici la tot acest dezastru în care ne aflăm este una simplistă și heirupistă: decapitarea întregii conduceri a ANAF. Probabil că, într-un exces de zel, pentru a le arăta cine e șeful, Teodorovici a mers până la a demite orice conducător din instituția care colectează banii la bugetul de stat. Teodorovici speră că, dacă pune biciul pe ANAF, atunci va avea rezultate.
Realitatea ȋl contrazice.

Ce e mai grav este faptul că cel pe care l-a pus președinte la ANAF, pe postul de salvator al finanțelor țării, este tocmai Ionuț Mișa, fostul ministru catastrofă al Finanțelor, predecesorul lui Teodorovici, despre care cel din urmă spunea că nu a făcut nimic pozitiv cât a avut portofoliul Finanțelor Ţării. Ce va face Mișa la ANAF? Vine să creeze haos ȋn instituţia responsabilă cu colectarea banilor la Bugetul de Stat, așa cum a facut la minister. Activități blocate, șefi de direcții și servicii dați afară, totul este paralizat, iar angajații lucrează cu teroarea dată de incertitudinea situaţiei. Disperarea lui Teodorovici de a decapita ANAF-ul are drept scop acoperirea găurilor care au aparut în buget. România e intr-un deficit neobișnuit, cum spunea președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.

Toate acestea sunt consecințele măsurilor haotice și inconștiente luate de PSD, iar cireașa de pe tort este legea salarizării. De ce? Pentru că toate cheltuielile bugetului general consolidat au fost cu 38,5% mai mari față de primele două luni ale anului precedent. Cheltuielile cu angajaţii Statului sunt grosul acestora şi au crescut cu 18,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea fiind determinată de majorările salariale acordate în anul 2017, dar și de majorarea salariilor în sectorul bugetar, ca urmare a aplicării Legii salarizării unitare. ———————————————————————————-
Astăzi, Ministerul de Finanțe este ringul de bătaie al unor băieți care o fac pe deștepții, evident pe banii românilor: Teodorovici, Mișa, Dragnea. Ceea ce se întâmplă la Finanţe ne afectează pe noi toți, ne afectează în ceea ce privește veniturile încasate, cât și din punct de vedere al cheltuielilor din Bugetul de Stat.

 În ritmul în care a pornit această a treia guvernare a PSD – ALDE, este mai mult decât evident că drumul spre care ne îndreptăm este cel al unei catastrofe financiare.
Numirea lui Mișa la ANAF poate fi bomboana de pe coliva colectării fiscale din România. Un om care nu a fost bun de ministru de Finanţe, va fi bun ca șef al Fiscului, instituţie în subordinea Ministerului de Finanţe pe care l-a condus? Cu siguranță că nu. Incompetența PSD-ului a fost dovedită, iar la lucruri bune nu ne putem aștepta.

Biroul de presă al PNL Galaţi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.