Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

„ESP32 Programming for the Internet of Things”, noua carte a Rectorului Universității Hyperion

Publicat: marți, 15 ianuarie 2019

Studenții și masteranzii Facultăților de Automatică, Informatică Aplicată, Fizică, cât și cei pasionați de domeniul IT, din cadrul Universității Hyperion și nu numai, vor avea șansa să studieze după cel mai performant curs apărut în România, publicat în cartea „ESP32 Programming for the Internet of Things” scrisă de prof. univ. dr. Sever Spânulescu, Rectorul Universității Hyperion.

În ultimele decenii, din ce în ce mai multe obiecte din industrie, comerț, infrastructură și chiar consum au fost dotate cu diverse aplicații de automatizare, electronică și informatică, care includ deja procesoare cu un grad de inteligență în creştere. Tot mai multe dintre aceste subsisteme au fost interconectate, în special în mediul industrial, schimbând informații și îmbunătățind considerabil productivitatea prin astfel de comunicații de la mașină la mașină (M2M). 

În același timp, rețeaua globală de comunicații – Internetul – a crescut și s-a dezvoltat, conectând dispozitive desktop, laptop, tablete, dispozitive smartphone, destinate în special utilizatorilor umani.

Următorul pas a fost, desigur, fuziunea tuturor acestor schimburi de informații într-un nou nivel – Internetul Lucrurilor – IoT. Prin aceasta, dispozitivele inteligente au căpătat acces la comunicaţiile globale prin intermediul Internetului, iar utilizatorii umani au căpătat acces la monitorizarea și comandarea acestora de la orice distanță.

Conform statisticilor, începând cu anul 2009 numărul dispozitivelor cu acces la Internet l-a depăşit pe cel al utilizatorilor umani şi continuă să crească accelerat. Se estimează că numărul componentelor IoT va ajunge la 12 trilioane în 2030, ceea ce va genera probabil o a patra revoluție industrială, numită deja „Industry 4.0”, o sarcină uriașă, care necesită specialiști cu înaltă calificare și soluții simple, cât mai puțin costisitoare.

Lucrarea de faţă face o prezentare cursivă, practică, a utilizării celei mai noi apariţii de succes în arena IoT, microcontrolererul WiFi Esp32, permiţând calificarea rapidă şi independentă a celor care au deja cunoștințe clasice de IT și doresc să performeze în acest domeniu.

Cartea poate fi deja cumpărată atât în format fizic, cât și în format eBook, de pe site-uri importante precum Amazon – amzn.to/2QuoUe7 și Lulu – bit.ly/2RXnIww.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107420

Publicat de la data ian. 15 2019. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 decembrie 2019, 17:00
 

NNE
Predominant însorit
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 16:36
Prognoza 15 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Înnourat
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 248.718 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team