CALEIDOSCOP LIFE & STYLE LIFESTYLE 

Este nelipsit din cămara noastră, dar ce știm despre el? Borcanul cu filet…

La 30 noiembrie 1858, americanul John Landis Mason a patentat borcanul cu filet, cunoscut sub numele de ‘Borcanul Mason’.

Studii asupra modului în care pot fi păstrate alimente pentru mai mult timp fără a se strica datează încă din anul 1810. Napoleon Bonaparte a adresat un apel cercetătorilor pentru a găsi o metodă pentru ca trupele lui să păstreze mâncarea. Dar metoda păstrării în borcane din sticlă nu a apărut decât în 1858, atunci când John Landis Mason a patentat borcanul cu filet (ghivent).

Americanul de origine scoțiană de numai 26 de ani a creat borcanul din sticlă groasă, cu o deschizătură care era sigilată printr-un capac din zinc și care putea fi refolosit de nenumărate ori. Astfel, alimentele erau păstrate pentru mult timp.

Metoda a fost rapid adoptată de foarte multă lume, care a realizat potențialul acestei invenții. Chiar și astăzi, deși au apărut tot felul de metode de păstrare a alimentelor, ‘Borcanul Mason’ este foarte popular.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version